Kom til debat: Hvordan får vi flere kvinder i dansk film?

INVITATION. Tre aktionsgrupper har nu offentliggjort deres anbefalinger til, hvordan vi retter op på kønsbalancen i dansk film, og inviterer til debat på Det Danske Filminstitut den 18. november 2016.

Den 1. november offentliggjorde tre uafhængige aktionsgrupper en stribe anbefalinger til, hvordan der kan skabes større kønsdiversitet i dansk film.

Aktionsgrupperne inviterer nu – sammen med Det Danske Filminstitut – filmbranchen og alle interesserede til at diskutere anbefalingerne fredag den 18. november kl. 8.30-10.00. Anne Sophia Hermansen, debatredaktør på Berlingske, styrer slagets gang.

Input og kommentarer fra salen indgår i overvejelserne, før de første konkrete initiativer forventes igangsat inden årets udgang.

De tre aktionsgrupper med i alt knap 40 branchefolk har siden august arbejdet intenst med at undersøge, diskutere og komme med anbefalinger til konkrete initiativer, der hurtigst muligt kan rette op på kønsbalancen i dansk film.

Gruppe 1 har instruktør Christina Rosendahl som ankerperson. Gruppen har haft til opgave at "tolke og botanisere" i Det Danske Filminstituts rapport "Undersøgelse af kønsfordelingen i dansk film".

Gruppe 2 har Kim Pedersen fra Danske Biografer som ankerperson. Gruppen har set på den økonomiske lære af rapporten. 

Gruppe 3 har manuskriptforfatter Jenny Lund Madsen i spidsen. Gruppen har forsøgt at svare på, hvilke barrierer der står i vejen for, at så relativt få kvinder søger støtte til spillefilm. 

Læs de tre aktionsgruppers anbefalinger.

Vi håber på en levende debat. Mød op og vær med til at styrke diversiteten i dansk film!

Tid: Fredag den 18. november kl. 8.30 – 10.00.
Sted: Bio Carl, Det Danske Filminstitut, Gothersgade 55, 1123 København K.
Tilmeld dig arrangementet her.