Temadag om dansk film

FREM MOD FILMAFTALEN. Det Danske Filminstitut inviterer branchen til temadag om dansk film den 1. september kl. 9-18 i Filmhuset.

En lang række centrale brancheaktører på film- og spilområdet vil deltage, når branchen mødes til en temadag om dansk films fremtid og den kommende filmaftale, mandag den 1. september i Filmhuset.

På temadagen opsummerer vi forårets mange filmfaglige debatter, inden de politiske forhandlinger for alvor går i gang. Vi giver plads til de politiske diskussioner og lader branchens aktører krydse klinger og debattere.

Debatterne styres af en række moderatorer, der vil lede slagets gang og gøre deres til, at debatten bliver intens. Vi glæder os til at byde velkommen til blandt andre formand for De Københavnske Filmfestivaler Erik Stephensen, journalist Lasse Jensen og spilproducer Thomas Howalt.

Dagen begynder kl. 9 med en kop kaffe og et fælles afsæt.

Formiddag med fælles sessioner om samarbejde, finansiering og støtte

9.45-11.15   Nye samarbejder om finansiering og vinduer
Producenter, distributører, instruktører og biografer drøfter mulighederne 

11.30-12.15  Kulturstøtte contra kommerciel medieplanlægning
DR, TV 2, producenter og instruktører diskuterer i lyset af medieaftalens forhøjelse af tv's filmengagement

12.15-13.00  Regional filmstøtte: Erhvervsstøtte vs. kulturstøtte
Filmproducenter, danske filmfonde og DFI diskuterer film i hele Danmark

Eftermiddag med dialog om aktuelle filmpolitiske emner

14.00-15.00  To paneldebatter:

Talentudvikling
Der er masser af talent i Danmark, men fungerer talentudviklingen i dag? Repræsentanter for værksteder og regioner diskuterer, hvordan vi fremover kan støtte talentudvikling i hele landet (i Bio Carl) 

Kulturstøtten til spil
Der er mange flere kvalificerede ansøgere til spilstøtte, end der er støttemidler i dag. Er det på tide at opgradere kulturstøtten til spil? Spilproducenter, organisationer og DFI drøfter perspektiver og opmærksomhedspunkter (i Bio Asta)

15.30-16.45  Low-cost spillefilm
Kunstnerne ønsker sig flere low-cost spillefilm, men kan interessenterne samles om opgaven? Repræsentanter for producenter og instruktører, fagforbund og DFI mødes i Bio Carl og drøfter ideer og perspektiver.

Vi byder på kaffe og frokost undervejs. Dagen afrundes med en drink i SULT Endeligt program med paneldeltagere følger senere på ugen.

Reserver plads allerede nu: temadag@dfi.dk

Publikationer, nyheder og opdateringer om Filmaftalen  Temadag om dansk film
1. september kl. 9.00-18.00
Filmhuset
Gothersgade 55, København K