Weekenden i biografen uge 18

BILLETSALG. ’Underverden II’ var den mest populære biograffilm for tredje weekend i træk.

På trods af premieren på ’Closer’, den nyeste film i Biografklub Danmark-programmet, var danske ’Underverden II’ fortsat i front som den mest populære film i biograferne, nu for tredje weekend i træk. ’Underverden II’ har siden premieren konsekvent weekend for weekend solgt flere billetter, end etteren gjorde tilbage i 2017. I alt har 138.000 nu set filmen, der altså tegner til at blive en endnu større succes end sin forgænger. 

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Weekendens næstmest sete film var den amerikanske filmudgave af de populære Nintendo-spil om ’Super Mario Bros.’ Filmen er blevet et gigantisk hit globalt set, hvor den har omsat for mere end 1 milliard dollars (knap 7 mia. danske kroner) og med distance er årets største succes globalt set. I Danmark har den også haft en flot tilslutning, og er nu tæt på at runde 200.000 solgte billetter. 

Weekendens nummer tre, belgiske ’Closer’ har modtaget vanvittig flotte anmeldelser og blev i weekenden set af 15.500 inklusiv forpremierer, hvilket allerede efter én weekend placerer filmen som den 12. mest sete Belgiske film i danske biografer nogensinde – og den næstmest sete i de seneste fire år, kun overgået af animationsfilmen ’Dronningens Corgi’ fra 2019, der blev set af 36.200. Husk, at du kan se billetsalg på alle film i biograferne helt tilbage til 1976 i vores værktøj: https://www.dfi.dk/branchen/viden-om-publikum/hvor-mange-ser-film

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.