Weekenden i biografen uge 7

BILLETSALG. Vinterferien er skudt i gang med en dansk film i front.

Så er skolernes vinterferie skudt i gang – også i biograferne, hvor mere end 140.000 glade publikummer tog en tur i mørket i weekenden, selvom det næsten var forårstemperaturer udenfor. Mest populære film var den danske ’Meter i sekundet’ der for anden weekend i træk blev set af mere end 45.000 publikummer. Samlet har 131.000 allerede efter knap to uger nu set komedien baseret på Stine Pilgaards bestseller.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Som jeg var inde på i sidste uges klumme, er konkurrencen om børnefamiliernes gunst altid intens i vinterferien, og i år er ingen undtagelse. I første weekend er fire ud af de ti mest sete film således målrettet de yngste, og mest sete af disse var ’Folk og røvere i Kardemomme by’. Nogen vil måske tro, at fortællingen om Kasper Jesper og Jonatan og de andre indbyggere i Kardemomme by er dansk, men reelt er det den norske forfatter Thorbjørn Egner, der står bag, og filmen er altså også norsk – selvom den dog har en dansk co-producent.

Og i en lidt anden boldgade i forhold til familiefilm, så var der i weekenden også premiere på den sidste film (foreløbig i hvert fald) om mandestripperen ”Magic Mike”. Filmen, der har Channing Tatum i den ikoniske hoverolle, er den tredje i serien, der begyndte for godt 10 år siden i 2012 med ’Magic Mike’ (58.000 billetter), blev fulgt op med ’Magic Mike XXL’ i 2017 (130.000 billetter) og nu altså afsluttes med ’Magic Mike’s Last Dance’. Tager vi et lille kig på publikumsprofilen fra den tidligere film i vores publikumsværktøj, er profilen ret klar: Hele 96% i publikum var kvinder og med en forholdsvis ung aldersprofil, langt de fleste i aldersspændet 15-29 år (67%).

'Magic Mike XXL' – publikumsfordeling på køn og alder

Klummen her tager udgangspunkt i weekendens top 10, men der er selvfølgelig også mange flere gode og spændende film ud over dem på listen, ikke mindst de tre nye danske film, der også havde premiere i torsdags, nemlig ’Jomfruer fra rummet’, ’København findes ikke’ og ’Roselil og stentrolden’ der er en filmatisering af de kendte børnebøger om Roselil.

Top 10 – Weekend uge 7

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.