Julemandens datter går i optagelse

I PRODUKTION. Optagelserne til Christian Dyekjærs ”Julemandens datter” er netop begyndt. Martin Buch og Mia Lyhne indtager familiefilmens to voksenhovedroller.

Filmholdet fra Deluca Film indtager for tiden Viborg og omegn, som de næste seks uger skal lægge kulisser til et magisk juleunivers med kaneflyvning, biljagter og julemandsbørn fra hele verden.

Julemanden spilles af Martin Buch med Mia Lyhne i rollen som hans kone. I hovedrollen som julemandens datter, Lucia, debuterer 11-årige Ella Testa Kusk, der spiller over for 10-årige Peter Sejer Winther i rollen som menneskebarnet Albert. På rollelisten er blandt andre også Mette Horn, Nicolai Kopernikus, Ulf Pilgaard, Kristian Halken.

Oppe i Grønland bor Lucia med sin mor Claudia og sin far Julius, bedre kendt som julemanden. Lucia går på den internationale julemandsskole og vil så gerne være julemand. Det må hun bare ikke, for det er kun drenge, der får lov til at gå i julemandsklassen. Det synes Lucia er uretfærdigt, og på Julemandsskolen giver man hende én chance for at bevise, at hun kan være en lige så god julemandselev som drengene. Hun skal opfylde menneskedrengen Alberts største juleønske: At hans far bliver kureret for en mystisk sygdom.

”Julemandens datter” instrueres af Christian Dyekjær og produceres af Morten Rasmussen og David C.H. Østerbøg for Deluca Film. De har genforenet størstedelen af holdet bag spillefilmen ”Emma & Julemanden” (2015) og TV 2’s populære julekalendere ”Ludvig & Julemanden” (2011) og ”Tvillingerne & Julemanden” (2013). Manuskriptet leveres af Uffe Rørbæk, og filmens fotograf er Jacob Banke Olesen.

8. november 2018 har ”Julemandens datter” biografpremiere.

Filmen bliver til med støtte fra Det Danske Filminstitut.