Premiere på QEDA

PREMIERE. Max Kestner debuterer som spillefilminstruktør med science fiction-dramaet 'QEDA', der i en dystopisk fremtidsvision med Carsten Bjørnlund og Sofia Helin transformerer København til en oversvømmet storby. Filmen er i biograferne fra 16. november.

Max Kestner er kendt som prisvindende instruktør af dokumentarfilm som 'Rejsen på ophavet' (2004), 'Drømme i København' (2009) og 'Identitetstyveriet' (2012).

Kestners seneste film 'QEDA' er imidlertid ikke en dokumentar, men noget så usædvanligt som en dansk science fiction-film delvist sat i København i år 2095, hvor verdenen er hærget af en miljøkatastrofe. Her spiller Carsten Bjørnlund efterretningschefen Fang Rung, der har undergået en molekylær deling for at kunne sende sin anden halvdel tilbage i tiden til år 2017.

Fang Rungs alter ego går på jagt efter forskeren Mona Lindkvist (Sofia Helin), hvis banebrydende forskning gik tabt, før den kunne redde verden fra oversvømmelse. Da Fang Rung mister kontakten med sin anden halvdel, ser han imidlertid ingen anden udvej end at rejse tilbage til 2017 og forsøge at finde den, før verdens balance lider uoprettelig skade.

QEDA1

Fremtidsfilm om nutiden

Filmen forestiller sig ikke kun et dystopisk miljøpolitisk scenarium for fremtiden, men siger lige så meget om vores samfund i dag, forklarer Max Kestner:

"'QEDA' er ikke en film, der kigger fremad på en tid, den postulerer at kende. Det er en film, der ser tilbage på en fortid, som er vores nutid. Derfra kan vi måske få øje på os selv og overveje, om vores handlinger giver mening. Hvad vi overvejer, er i sagens natur op til os selv. Men hvad end, vi vælger at gøre, så skaber det fremtiden."

'QEDA' havde dansk biografpremiere tidligere på efteråret på CPH PIX. Den er produceret af Birgitte Skov for SF Studios med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer