enda
Person

Max Kestner

(1969 – )

Instruktør. Født 5/5 1969. Uddannet tv-tilrettelægger fra Den Danske Filmskole i 1997.

Efter sin afgang fra Filmskolen arbejdede Kestner en årrække for DR, hvor han var medarbejder på ungdomsmagasinet ''Supergeil'', tilrettelægger på ungdomsserierne ''Partiet'' og ''DK.PT'' samt instruktør af dokumentarfilmen ''Atten Huller'' i serien ''Homo Sapiens''.

I 2004 stod Kestner bag DR-dokumentarserien ''Nede på jorden'', der var udtaget til bl.a. Karlovy Vary og Chicago Filmfestival. Samme år var han aktuel med den korte portrætdokumentar ''Rejsen på ophavet'', som var udtaget til CPH:DOX og IDFA.

I 2008 modtog han Robert-prisen for bedste korte dokumentar for ''Verden i Danmark'' (2007). Han har siden været udtaget til internationale festivaler med ''Drømme i København'' (2009), ''Identitetstyveriet'' (2012) og ''Amateurs in Space'' (2016).

I 2017 instruerede Kestner sin første spillefilm, ''QEDA'', der vandt en Bodil for bedste scenografi.

Kestner modtog Dreyer-prisen i 2005.
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Life and other Problems 2024 Instruktion, Fotograf, Manuskriptforfatter DK/Dokumentarfilm
Inger & det dårlige selskab 2023 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Lars om Lilholt 2023 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Mr. Graversen 2022 Manuskriptkonsulent DK/Dokumentarfilm
Klub kranium 2021 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Little Galaxies 2020 Instruktion, Klipper, Manuskriptforfatter, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Villa Villekulla 2019 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Patrimonium 2019 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Forglem mig ej 2019 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Slette omstændigheder 2018 Instruktion, Fotograf, Manuskript DK/Dokumentarfilm
QEDA 2017 Instruktion, Historie, Supplerende stillfotograf DK/Spillefilm
Amateurs in Space 2016 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Identitetstyveriet 2012 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Telefonbesked fra mor 2012 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Sådan er søskende - Jennis storesøster 2011 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Næste gang bliver vi fugle 2009 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Drømme i København 2009 Instruktion, Fortæller, Manus DK/Dokumentarfilm
Cairo skrald 2009 Konsulent DK/Dokumentarfilm
69 2008 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Verden i Danmark 2007 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
De smås krig 2007 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Someone Like You 2007 Foto DK/Dokumentarfilm
Mig og dig 2006 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Rejsen på ophavet 2004 Instruktion, Stemme, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Nede på jorden 2004 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Clarks 1997 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Nogen keder sig måske 1997 Klip, Lyd DK/Dokumentarfilm
Max Kestner i DFI-bogen

ARTIKLER OG NYHEDER