enda

Slette omstændigheder

Max Kestner, Danmark, 2018

58 min.DK/Dokumentarfilm

Dokumentarfilmen er en frit fabulerende fortælling, der tager afsæt i den mytiske Danmark-Ekspedition 1906-08. Den ukuelige amatørdetektiv, Steffen Holberg, har sat sig for at afdække sandheden om ekspeditionen: Hvad var det for omstændigheder, der ledte til Mylius-Erichsens, Høgh Hagens og Brønlunds tragiske død? Var der mere på spil for ekspeditionen end to forsvundne lig? I sin jagt på svar tager Holberg på opdagelsesrejse i Statens arkiver og søger hjælp fra faglige eksperter, moderne skanningsteknologi og gammeldags skriftanalyse. I et uvejsomt terræn mellem virkelighed og myte flettes fortid med nutid til en større fortælling om den menneskelige iver efter at kortlægge nyt land, indvinde ny viden og skabe mening i det tilsyneladende meningsløse menneskeliv.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Dansk titel Slette omstændigheder
Andre titler Bad Circumstances
Emneord Grønland, Polarekspeditioner, Danmark-ekspeditionen, 1900-1909
Instruktør Max Kestner
Producer Henrik Veileborg
Fotograf Max Kestner
Editor Nanna Frank Møller
Komponist Flemming Nordkrog
Produktionsland Danmark
Produktionsselskaber Upfront Films
Internationalt salg Upfront Films / Ved Hegnet 27 / 3050 Humlebæk / t +45 5199 7200 / info@upfrontfilms.dk / upfrontfilms.dk
DFI-støtteform Konsulentstøtte

Selskaber

Produktionsselskaber Upfront Films
Med støtte fra Det Danske Filminstitut

Instruktion

Instruktion Max Kestner

Produktion

Producer Henrik Veileborg

Foto

Fotograf Max Kestner

Klip

Klipper Nanna Frank Møller
Klipper/grader Anders V. Christensen

Musik

Komponist Flemming Nordkrog

Lyd

Lyd Peter Albrechtsen

Visual effects

Grafik Torsten Høgh Rasmussen
Animator Torsten Høgh Rasmussen

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.