enda

Peter Albrechtsen

Lyddesigner, musik-supervisor og skribent. Født 3/7 1976. Uddannet tonemester fra Den Danske Filmskole i 2001.

Peter Albrechtsen voksede op i et hjem med klaver, klassisk musik og Beatles-plader. Han spillede klassisk klaver fra barnsben og som teenager i rockorkestre.

Albrechtsen var elev på Den Europæiske Filmhøjskole 1995-1996. Det var her, han opdagede, at han ville lave filmlyd, og han spenderede utallige nattetimer i skolens lydstudie. På filmhøjskolen mødte han også instruktør Christina Rosendahl, som han har arbejdet sammen med siden. Hans første film i spillefilmslængde var Rosendahls dokumentarfilm 'Stjernekigger' (2002).

Som lyddesigner på en lang række spillefilm har han blandt andet gjort sig bemærket med Simon Stahos 'Dag og nat' (2003), Kaspar Munks 'You & Me Forever' (2012), Fenar Ahmads 'Ækte Vare' (2014) og Bo Mikkelsens 'Sorgenfri' (2016), som alle er blevet nomineret til en Robert for bedste lyd. Han har også arbejdet som B-tonemester på en række store spillefilm som Lars von Triers 'Antichrist' (2009) og Niels Arden Oplevs 'Mænd der hader kvinder' (2009).

I 2016 modtog han både en Robert og en Sær-Bodil for "sit entusiastiske og dygtige lydarbejde på danske film" for arbejdet med lyddesignet i Christina Rosendahls 'Idealisten'. For samme film blev han præmieret af Statens Kunstfond med håb om, at "han vil fortsætte sit exceptionelle, entusiastiske, nørdede og vanvittigt dygtige arbejde med film og lyd."

Mindst ligeså aktiv har Albrechtsen været på dokumentarfronten, hvor han har arbejde på danske og internationale festivalfavoritter som Lise Birk Pedersens 'Putins kys' (2012), Lauren Greenfields 'Dronningen af Versailles' (2012), Bill Morrisons 'The Miners' Hymns' (2010), Katja Gauriloffs 'Canned Dreams' (2011), David Alvarado og Jason Sussbergs 'Bill Nye: Science Guy', som han mixede på George Lucas' Skywalker Ranch i Californien, og Michael Madsens 'Besøget', der var specielt udvalgt til IDFA i 2015 på grund af filmens lyddesign. I 2012 modtog han CPH:DOXs lydpris Sonic Dox Award for sit arbejde på Camilla Magids 'White Black Boy'.

Gennem årene har Peter Albrechtsen arbejdet på en del internationale produktioner. Blandt de mest omtalte er Juho Kuosmanens finske 'Den lykkeligste dag i Olli Mäkis liv' (2016), som vandt Un Certain Regard på Cannes Film Festival 2016, Ralitza Petrovas bulgarske 'Godless' (2016), der modtog hovedpræmien på Locarno International Film Festival 2016 og et væld af andre festivalpriser, samt Pål Sletaunes 'Babycall' (2011), som modtog en norsk Amanda for bedste lyd i 2012. I 2017 hjalp han med supplerende lydeffekter til både Christopher Nolans "Dunkirk" og Joachim Triers 'Thelma'.

Udover lydarbejdet er Peter Albrecthsen en flittig og passioneret formidler af sit fag. Han har undervist på Den Danske Filmskole, Sonic College i Haderslev og The Animation Workshop i Viborg og holdt foredrag om filmlyd på blandt andet IDFA i Amsterdam, Doc House i London, South by Southwest i Texas og filmfestivalen Ambulante i Colombia.

Han arbejdede som musikskribent og senere også filmanmelder på Ekstra Bladet fra 1996-2012 og har skrevet for magasiner som Gaffa, Soundvenue, Wild, Mifune og Citadel. Har siden 2016 haft en fast klumme i Politiken om filmlyd og var radiovært på filmmusikprogrammet P2 Soundtrack på Danmarks Radio i 2015 og 2016. I 2016 og 2017 lavede han lyddesign på de roste radiofortællinger 'Rystelsen' og 'Equinox 1985'.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Valhalla 2019 Lyddesigner DK/Spillefilm
Hunting for Hedonia 2019 Lyddesigner DK/Dokumentarfilm
Et militærdiktaturs bekendelser 2019 Lyddesigner DK/Dokumentarfilm
Forget Me Not 2019 Lyddesigner DK/Dokumentarfilm
Cutterhead 2019 Lydmix DK/Spillefilm
Slette omstændigheder 2018 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
False Confessions 2018 Lyddesign, Mixer DK/Dokumentarfilm
Vildheks 2018 Lyddesigner DK/Spillefilm
Hjerter Dame 2018 Lyddesign, Mixer DK/Dokumentarfilm
Fanget i de fries land 2017 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
QEDA 2017 Lyddesign, Lydmix DK/Spillefilm
Underverden 2017 Lyddesign DK/Spillefilm
Hjertestart 2017 Lyddesigner, Lydmix U/Spillefilm
Vold - i kærlighedens navn 2017 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Den anden side 2017 Lyd, Mixer DK/Dokumentarfilm
FJER 2017 Lyddesigner, Mixer DK/Kort fiktion
Olegs krig - en barndom i krigens skygge 2017 Lyddesigner, Mixer DK/Dokumentarfilm
Dan Dream 2017 Lydkonsulent DK/Spillefilm
Vi er Kirsten Jensen 2016 Lyd Tv-dokumentar
Sorgenfri 2016 Lyddesign, Musik-supervisor DK/Spillefilm
The Model 2016 Lyddesign, Lydmix DK/Spillefilm
Tutti a casa - Al magt til folket? 2016 Lyddesigner DK/Dokumentarfilm
Vi er Jens Jensen 2016 Lyddesign Tv-dokumentar
Swinger 2016 Lyddesign, Musik-supervisor, Lydmix DK/Spillefilm
Godless 2016 Lyddesign, Lydmix U/Spillefilm
Idealisten 2015 Lyddesign DK/Spillefilm
Fremtidsvej 2015 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Bjerget 2015 Lyddesign U/Spillefilm
Looking for Exits: Conversations with a Wingsuit Artist 2015 Lyddesigner DK/Dokumentarfilm
Cool Cats 2015 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Besøget 2015 Lyd DK/Dokumentarfilm
Mother's Wish 2015 Lyddesign U/Dokumentarfilm
Lang historie kort 2015 Musikkonsulent DK/Spillefilm
Kulturkatedraler: Halden fængsel 2014 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Våbenbrødre 2014 Musik-supervisor DK/Kort fiktion
Det korte liv 2014 Lyddesign, Lydmix DK/Kort fiktion
Tidsrejsen 2014 Lyddesign Tv-serie
Fægtemesteren 2014 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Chikara - Sumobryderens Søn 2014 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Ækte vare 2014 Lyddesign, Mixer DK/Spillefilm
Dannys dommedag 2014 Lyddesign, Lydmix DK/Spillefilm
Baby 2014 Lyddesign DK/Kort fiktion
Lovebirds 2014 Lyd, Musik DK/Dokumentarfilm
Våbensmuglingen 2014 Tonemester DK/Dokumentarfilm
Søn 2014 Lyddesign, Lydmix DK/Kort fiktion
Klumpfisken 2014 Musik-supervisor DK/Spillefilm
Mobbet 2014 Lyd DK/Dokumentarfilm
Borislav 2014 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Once Upon a Candle 2014 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Unimagined Friends 2014 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Out of Bounds 2014 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
A Tribute to J.J. Abrams 2013 Dialogklipper DK/Kort fiktion
Blodets bånd 2013 Tonemester DK/Dokumentarfilm
Hvor lyset kommer ind 2013 Lyddesign DK/Kort fiktion
En god død 2013 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Under the Fold 2013 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Født til at kæmpe 2013 Tonemester DK/Dokumentarfilm
Memoria 2013 Lydkonsulent DK/Kort fiktion
Porcelain 2013 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Drømmen om en familie 2013 B-tonemester DK/Dokumentarfilm
Out of the Ordinary 2013 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
The Reward 2013 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Shanne 2:5 - Seks uger uden Emma 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Shanne 1:5 - Alene i klassen 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Shanne 3:5 - En helt ny klasse 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Shanne 4:5 - Skænderier med Emma 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Shanne 5:5 - Nye og gamle venner 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Shanne og veninderne 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Identitetstyveriet 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
The Ghost Of Piramida 2012 Lyd DK/Dokumentarfilm
Rekordmanden 2012 Lydkonsulent DK/Dokumentarfilm
Vilde piger 2012 Lydmix DK/Dokumentarfilm
Sort hvid dreng 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Et forbandet år 2012 Tonemester DK/Dokumentarfilm
Belinda Beautiful 2012 Lyddesign DK/Kort fiktion
10 timer til Paradis 2012 Lyddesign, Lydmix, Tonemester (trailer) DK/Spillefilm
Putins kys 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
The Secret Society of Fine Arts 2012 Lyddesign DK/Spillefilm
My love - Historien om Poul & Mai 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
En detektiv i provinsen 2:3 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
En detektiv i provinsen 3:3 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Glidende mavelandinger 2012 Lyddesign DK/Kort fiktion
Væsen 2012 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Space Stallions 2012 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Load 2012 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
En detektiv i provinsen 1:3 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
You & Me Forever 2012 Lyddesign, Musik-supervisor, Tonemester (postproduktion), Lydmix DK/Spillefilm
Wing 2012 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Ride of Passage 2012 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Dronningen af Versailles 2012 Lyddesign, Lydklipper supervisor DK/Dokumentarfilm
Godnathistorier fra ondskabens akse 2011 Tonemester DK/Dokumentarfilm
Juan 2011 Lydeffektklipper DK/Spillefilm
Dyret 2011 Mixer DK/Kort fiktion
Klovn for livet 2011 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
The house inside her 2011 Tonemester DK/Kort fiktion
Turning 2011 Lydmix, Lydklipper DK/Dokumentarfilm
Canned Dreams 2011 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Salma 2011 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
The Saga of Biôrn 2011 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
The Backwater Gospel 2011 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Last Fall 2011 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Captain Awesome 2011 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Rosa Morena 2011 Supplerende lyd DK/Spillefilm
Tankograd 2010 Lyd DK/Dokumentarfilm
Lysvågen 2010 Lyd, Tonemester (postproduktion) DK/Kort fiktion
Fodbold er Gud 2010 Lyd DK/Dokumentarfilm
We are all Africans 2010 Lyd DK/Dokumentarfilm
Into eternity 2010 Lydkonsulent DK/Dokumentarfilm
Min bedste fjende 2010 Lyddesign DK/Spillefilm
De sårede 2010 Tonemester DK/Dokumentarfilm
Smukke mennesker 2010 Lydmix DK/Spillefilm
Alting bliver godt igen 2010 Lydmix DK/Spillefilm
Show Dream 2009 Lyd, Lydmix DK/Eksperimentalfilm
Næste gang bliver vi fugle 2009 Lyd DK/Dokumentarfilm
Nedenunder 2009 Lyd DK/Kort fiktion
Drømme i København 2009 Lyd DK/Dokumentarfilm
Mallorca 2009 Lyd DK/Kort fiktion
Lærkevej 2009 Musik-supervisor Tv-serie
Storm 2009 B-tonemester (postproduktion) DK/Spillefilm
Aqualorius 2009 Lydmix DK/Kort fiktion
Mænd der hader kvinder 2009 Lydeffektklipper U/Spillefilm
Antichrist 2009 Lydeffektklipper DK/Spillefilm
Pusling 2008 Lyd DK/Kort fiktion
Slaver 2008 Lyd U/Dokumentarfilm
69 2008 Lyd DK/Dokumentarfilm
Cathrine 2008 Lydmix DK/Kort fiktion
Kandidaten 2008 Lydklipper DK/Spillefilm
Gå med fred Jamil 2008 Konsulent DK/Spillefilm
Danni 2007 Lyd Tv-serie
Duften af Beirut 2007 Lyd DK/Dokumentarfilm
Kollegiet 2007 Lyd DK/Spillefilm
Anja & Viktor - brændende kærlighed 2007 Lydmix DK/Spillefilm
Ledsaget udgang 2007 B-tonemester DK/Spillefilm
Ung mand falder 2007 Lydeffekter DK/Kort fiktion
De unge år 2007 B-tonemester DK/Spillefilm
Skyggen af tvivl 2006 Lydkonsulent DK/Kort fiktion
Supervoksen 2006 Tonemester DK/Spillefilm
Offscreen 2006 B-tonemester DK/Spillefilm
Krummerne - så er det jul igen 2006 B-tonemester (postproduktion) DK/Spillefilm
To Damascus - a film on interpretation 2005 Musik DK/Dokumentarfilm
Julie 2005 Musik Tv-serie
Allegro 2005 Lydeffektklipper DK/Spillefilm
Bang Bang Orangutang 2005 Lydmix DK/Spillefilm
Veninder 2005 Lydmix DK/Spillefilm
Anklaget 2005 B-tonemester (postproduktion) DK/Spillefilm
Lauges kat 2004 Lyd DK/Kort fiktion
Purpose Of Visit 2004 Lyd DK/Kort fiktion
110% Greve - en film fra virkeligheden 2004 Tonemester DK/Dokumentarfilm
Familien Gregersen 2004 B-tonemester DK/Spillefilm
Regel nr. 1 2003 Musik-supervisor, Tonemester DK/Spillefilm
Dag og nat 2003 Lyddesign DK/Spillefilm
Nu 2003 Lyddesign DK/Kort fiktion
Zakka West 2003 Foley artist DK/Spillefilm
Bokseren 2003 B-tonemester (postproduktion) DK/Kort fiktion
Stjernekigger 2002 Lyd DK/Dokumentarfilm
Postkort fra Mars 2001 Lyd, Lyddesign DK/Kort fiktion
Mellemtiden 2001 Lyd DK/Kort fiktion
Hr. Boe & co's Anxiety 2001 Boom operator DK/Kort fiktion
Tegninger 2000 Lyd DK/Kort fiktion
Fat Moon Rising 2000 Lyd DK/Kort fiktion
State Of Bliss 2000 Lyd DK/Kort fiktion
En helvedes uge 2000 Foley artist DK/Kort fiktion
Epilog 1998 Lyd DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.