Musik i Mørket #36: Bob Dylan - Time Out of Mind. LP-talk og lyttesession med Klaus Lynggaard og Henrik Queitsch. Der er en iskold luksusøl (eller vand) med på billetten, som kan nydes i salen undervejs. Søndag den 18. august kl. 14.00. Samlet varighed ca. 2 ½ time (oplægget er på dansk).
Velkommen til seksogtredivte runde af Musik i Mørket, Cinematekets lyttebiograf, hvor rockkritikerne Klaus Lynggaard og Henrik Queitsch lægger op til et centralt album fra den rytmiske musiks kanon og fortæller anekdoter m.m. om værkets tilblivelse i en timelang, illustreret samtale. Herefter afspilles albummet i sin fulde længe – uden pauser og med så god lyd, som vi overhovedet kan fremtrylle – i komplet mørke i salen. Det er bare at læne sig tilbage, lade toner og indtryk gøre arbejdet og suge det hele ind.
Vi retter denne gang opmærksomheden mod et af alle tiders største sangskriver-ikoner Bob Dylan og hans genfortryllelse med albummet ’Time Out of Mind’ (1997). Queitsch og Lynggaard slår tonen an således:
”Bob Dylans studiealbum nummer 30 (!) kom efter den kreative tørke i kølvandet på lavpunktet ’Under the Red Sky’ (1990) og et par coverplader. Det blev modtaget som et kunstnerisk comeback, der indbragte veteranen hele tre Grammyer, heraf en for årets album. Dylan har senere udtrykt sin misbilligelse ift. Daniel Lanois’ distinkte, atmosfæreladede produktion – som også prægede deres tidligere samarbejde på den ligeledes mesterlige ’Oh Mercy’ (1989) – da han mente, at teknikken kom til at overskygge dét, det egentlig handlede om, sangene. Efterfølgende er der da også udsendt en Lanois-fri version i den omfattende ’Bootleg’-serie, som bestemt heller ikke er dårlig, men vi vælger nu at spille den oprindelige version, som kan noget helt særligt i samklangen mellem eminente sange og kreativ indpakning.”
Der er en iskold luksusøl (eller vand) med på billetten, som kan nydes i salen undervejs.
Morten Tang, programredaktør / Cinemateket
Director: Daniel Lanois
Bob Dylans studiealbum nummer 30 (!) kom efter den kreative tørke i kølvandet på lavpunktet ’Under the Red Sky’ (1990) og et par coverplader. Det blev modtaget som et kunstnerisk comeback, der indbragte veteranen hele tre Grammyer, heraf en for årets album.
Dylan har senere udtrykt sin misbilligelse ift. Daniel Lanois’ distinkte, atmosfæreladede produktion – som også prægede deres tidligere samarbejde på den ligeledes mesterlige ’Oh Mercy’ (1989) – da han mente, at teknikken kom til at overskygge dét, det egentlig handlede om, sangene. Efterfølgende er der da også udsendt en Lanois-fri version i den omfattende ’Bootleg’-serie, som bestemt heller ikke er dårlig, men vi vælger nu at spille den oprindelige version, som kan noget helt særligt i samklangen mellem eminente sange og kreativ indpakning.
Appearances: Bob Dylan
USA, 1997
73 min.
Engelsk sang
Tilladt for alle