Den hemmelige krig

George W. Bush og Anders Fogh Rasmussen var tætte allierede i den militære indsats i Afghanistan.
LAV ET ARRANGEMENT. Filminstruktør Christoffer Guldbrandsen er klar til at komme ud på bibliotekerne med sin film "Den hemmelige krig" (2006), og bidrage til debatten om, hvorfor danske soldater blev sendt i krig i Afghanistan. Debatten er aktualiseret af udredningen "Hvorfor gik Danmark i krig?", som blev offentliggjort for nylig.

”Den hemmelige krig” rejser en gennemgribende kritik af grundlaget for Danmarks engagement i krigen i Afghanistan i 2002. Filmen undersøger, hvad der blev sagt og gjort på allerhøjeste politiske niveau, og hvilke informationer der blev videregivet til Folketinget og offentligheden forud for beslutningen om at sende de første soldater i krig.

Filmen vakte stor debat i det krigsførende Danmark, da den havde premiere i 2006. Den daværende regering og Forsvaret mødte filmens påstande med vrede og afvisning, og man kan roligt sige at filmen delte vandene. Siden da har der været tilbagevendende diskussioner om grundlaget for Danmarks engagement som krigsførende nation, og nu har offentliggørelsen af udredningen ”Hvorfor gik Danmark i krig?” igen bragt fokus på spørgsmålet. 

Der er tydeligvis stadig behov for at diskutere den demokratiske proces og mediernes adgang til informationer, i forbindelse med vigtige politiske beslutninger. Filminstruktør Christoffer Guldbrandsen er meget interesseret i at komme ud på bibliotekerne og deltage i debatten med afsæt i ”Den hemmelige krig”. Han har stor indsigt i de politiske processer både dengang og nu, og det kan blive interessant at høre hans vurderinger af udredningens konklusioner og anbefalinger, i forhold til hans omdiskuterede film.

Kontakt Christoffer Guldbrandsen:
Aftal tidspunkt, pris og andet praktisk med Christoffer Guldbrandsen.
Mail: hcf@guldbrandsenfilm.dk / Tlf. 30 45 00 04.

Læs mere:

Se flere informationer om filmen i Filmdatabasen: