Nyt dfi.dk med ny sektion for bibliotekerne

Sektionen ”Film på biblioteket” er én af nyskabelserne på Filminstituttets nydesignede hjemmeside. ”Film på biblioteket” henvender sig særligt til formidlere på folkebibliotekerne, som er interesserede i film og arrangementer. 

Ambitionen med ”Film på biblioteket” er at gøre det endnu nemmere for bibliotekernes formidlere at lave et filmarrangement for publikum, og at inspirere og dele viden om film og filmaktiviteter. Genremæssigt ligger hovedvægten på kortfilm og dokumentarfilm, og der er indhold for formidlere til alle målgrupper.

Gå til forsiden af Film på biblioteket

”Film på biblioteket” – kort introduktion

Inden for hver af målgrupperne små børn, større børn, unge og voksne, kan man finde tre kategorier af opslag:

LAV ET ARRANGEMENT. For at gøre det mere overkommeligt, at lave et filmvisningsarrangement på biblioteket, tilbydes forskellige materialer og ideer til udvalgte film. Til hver film er der nemt tilgængeligt pr-materiale i form af pressetekst og -billede samt trailer, som er lige til at overføre til sine egne formidlingsplatforme. Desuden formidles kontakter til filmfolk som er interesserede i at komme ud og præsentere deres film. Til filmene er også forslag til andre oplægsholdere, ideer til debat, udstillinger og anden formidling, links til anmeldelser og supplerende beskrivelser af filmen m.v.

INSPIRATION. Her kan formidlere på bibliotekerne blive inspirerede af bl.a. kolleger på andre biblioteker, som har erfaringer med at lave filmaktiviteter. Bibliotekerne leverer selv beskrivelserne af deres aktiviteter, og giver mulighed for at man kan kontakte dem for yderligere informationer. Du kan finde beskrivelser af visningsaktiviteter, filmworkshops, samarbejde med skoler og børnehaver og meget mere – og der er flere inspirerende bidrag på vej. Har du og dit bibliotek erfaringer med filmformidling, som I vil dele, er i mere end velkomne til at skrive til DFI’s bibliotekskonsulent Carsten Olsen: carsteno@dfi.dk.


TEMA. Det kan være svært at overskue den store mængde af kortfilm og dokumentarfilm. Derfor bliver nogle af dem fremhævet og samlet tematisk, ofte suppleret af forslag til uddybende artikler om filmene eller temaet. 

Vi håber, at ”Film på biblioteket” kan sætte endnu mere gang i filmformidlingsaktiviteterne på landets biblioteker.

Kontakt

Carsten Olsen
Redaktør og bibliotekskonsulent
Tlf. +45 2537 1388
carsteno@dfi.dk