Venus

I dokumentarfilmen "Venus" fortæller unge kvinder om deres seksuelle oplevelser og fantasier.
LAV ET ARRANGEMENT. Hent pressemateriale og bliv inspireret af forslag til et publikumsarrangement med filmen Venus. I filmen fortæller yngre kvinder om deres seksuelle oplevelser og fantasier.

I den danske dokumentar ”Venus – let’s talk about sex” sætter en række yngre kvinder i alderen 17-35 år ord på deres seksualitet. Alene foran det snurrende kamera fortæller de åbent og ærligt lyst, begær, tiltrækning, fantasier, kropslighed, blufærdighed og andre emner, som vi kun sjældent taler åbent og ærligt om.

Kvindernes mod og åbenhed har givet filmens instruktører Lea Glob Mette Carla Albrechtsen mulighed for, at lave en meget tankevækkende og rørende film. Filmen dokumenterer, hvordan yngre kvinder i Danmark anno 2016 opfatter sig selv som seksuelle væsener, og den kan motivere andre til at sætte ord på deres seksualitet.

Der er mange muligheder for at lave et godt publikumsarrangement i forbindelse med visning af filmen:

Filmen kan vises på Filmstriben ’På biblioteket’ af alle biblioteker der abonnerer på Filmstriben.

Bibliotekerne er velkomne til at bruge DFI’s pressetekst, filmens trailer og still-billeder:

Oplægsholdere:

  • Filmens to instruktører Lea Glob og Mette Carla Albrechtsen, samt nogle af de kvinder, der medvirker i filmen, er i varierende omfang mulige at booke til oplæg i forbindelse med visning af filmen. Disse mulige oplægsholdere kan kontaktes gennem filmens producer Kirstine Barfod, som formidler kontakt og aftaler. Mail: kirstinebarfod@gmail.com
  • Psykologer, sexologer, kønsforskere, feminister og andre aktive i kønsdebatten er blandt de mest oplagte oplægsholdere, som vil være interesserede i, at tale om sex og seksualitet med udgangspunkt i filmen. 

Film og bog:

  • Filmens instruktører udgav i juni 2017 bogen ”Venus” på Gyldendal. Her har de samlet 35 interviews med kvinderne fra filmen. Der er forskelle imellem filmens og bogens indhold, som kunne være interessante at diskutere, og under alle omstændigheder er et filmvisningsarrangement en oplagt mulighed for at formidle bogen til lånerne.
  • Mange andre biblioteksmaterialer om kvinder og seksualitet kan selvfølgelig også formidles i forbindelse med filmvisningen.

Læs mere om FILMEN:

 Læs mere om BOGEN: