Landsdækkende interesse for ”Et hjem i verden”–event

Andreas Koefoeds dokumentar ”Et hjem i verden” om asylbørn i Danmark får en virkelig flot udbredelse. Fra 5. november vises og debatteres den flere gange under Cph:Dox-festivalen i København, og torsdag 19. november er ca. 25 folkebiblioteker samt højskoler og asylcentre værter for en simultanvisning af filmen med efterfølgende livetransmission og lokale debatter.

I alt 35 forskellige visningssteder i Danmark har foreløbig tilmeldt sig som værter for simultanvisningen og debatterne i forbindelse med ”Et hjem i verden”, som finder sted 19. november kl. 19. Det er primært folkebiblioteker, men også højskoler og asylcentre spredt over hele Danmark, som deltagerne.

Arrangementerne vil samlet set skabe en bred opmærksomhed om en sober og gribende film og om et af tidens helt store debattemaer. De lokale debatter arrangeres af de enkelte visningssteder, og det er meningen at lokale debattører skal lægge op til, at publikum også kan komme til orde.

Film og debat

Den 19. november kan man opleve "Et hjem i verden" og efterfølgende debat simultant i hele landet. Instruktør Andreas Koefoed svarer på spørgsmål via Facebook og Twitter, og efterfølgende er der lagt op til lokale debatter med centrale aktører. Det er CPH:DOX, der i samarbejde med Det Danske Filminstitut og filmens producent, Sonntag Pictures, står bag arrangementet, der nu tilbydes biblioteker og højskoler landet over.

Læs mere om eventen på CPH:DOX' hjemmeside

Se visninger på CPH:DOX

 

Indtil nu har 23 biblioteker tilmeldt sig den landsdækkende simultane event. Flere biblioteker vil formentlig blive tilføjet, når alle endelige bekræftelser er i hus. Desuden er det faktisk stadig muligt for andre interesserede biblioteker at tilmelde sig eventen.

Tilmelding til simultanvisningen skal foretages til Marie Ørbæk Christensen på Cph:Dox: marie@cphdox.dk. Der er deadline for tilmelding 10. november 2015.

På cphdox.dk opdateres en liste og et Danmarkskort over visningssteder, så publikum kan orientere sig om, hvor i deres nærområde der er mulighed for at deltage.

Læs mere:
”At finde sig et hjem i verden”. Portrætinterview med Andreas Koefoed om baggrunden for filmen. FILMupdate 3. november 2015.

DFIs biblioteksnyhed fra 15.9.15 med info om tilmelding til event m.v.

”Et hjem i verden”. Anmeldelse i Filmmagasinet Ekko. 31. oktober 2015.

”Et hjem i verden” er udtaget til at deltage i konkurrence på verdens mest prestigefulde dokumentarfilmfestival, IDFA i Amsterdam, som finder sted 18.-29. november 2015. Engelsk titel: ”At home in the world”.