Actiondrama på jagt efter nuancerne

INTERVIEW. Da Anders Ølholm og Frederik Louis Hviid kastede sig over deres første spillefilm, var ideen at skabe en medrivende politifilm, der også kunne bære nogle vigtige temaer. Instruktør- og manuskriptduoen er nu klar med actiondramaet 'Shorta' om en rutinepatrulje i en ghetto, der løber katastrofalt af sporet. Se interview i anledning af verdenspremieren i Venedig og den danske biografpremiere.

"Vi ville gerne lave en film, som føltes autentisk, en film som var underholdende og medrivende, og som samtidig kunne bære nogle vigtige temaer," fortæller Frederik Louis Hviid om de første tanker, han og Anders Ølholm gjorde sig om deres debutfilm 'Shorta'.

"Det politiske miljø er meget sort-hvidt i øjeblikket, og vi ville gerne lave en film, som ikke sagde, at 'det er sådan her, vi løser problemerne', men i højere grad stiller spørgsmål til, hvorfor tingene ser sådan ud, og som prøver at undersøge nuancerne."

Følg os på YouTube

I interviewet fortæller de to instruktører, der også har skrevet manuskriptet til deres actiondrama, om arbejdet med filmens tema, der kun er blevet mere aktuelt, musikkens betydningen og opbygningen af filmens fiktive ghetto Svalegården.

'Shorta' har verdenspremiere på Venedig Filmfestivalen (2.-12. september) i filmkritikernes program med fokus på nye talenter. Den danske premiere ligger den 8. oktober.

Jacob Hauberg Lohmann, Simon Sears og spillefilmdebutanten Tarek Zayat spiller de bærende roller i historien om to betjente, Mike og Jens, der er på rutinepatrulje i ghettoen Svalegården, da meddelelsen om den unge Talibs død kommer. Hvad der helt nøjagtigt skete med 19-årige Talib Ben Hassi, mens han var i politiets varetægt, henstår i det uvisse. Et utæmmeligt raseri hos de unge i ghettoen fører til oprør og krav om hævn. Pludselig er de to betjente blevet jaget vildt og må slås for deres liv for at komme ud.

Filmen er produceret af Morten Kaufmann og Signe Leick Jensen for Toolbox Film med støtte fra Det Danske Filminstitut via konsulentordningen, Creative Europe og DR Filmklubben, og Scanbox Entertainment distribuerer.

Se interviewet


Tags: Shorta