enda

Anders Ølholm

(1983 – )

Manuskriptforfatter, instruktør. Født 15/6 1983. Uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i 2009.

Ølholm har skrevet manuskript til superheltetrilogien 'Antboy' (2013), 'Antboy: Den røde furies hævn' (2014) og 'Antboy 3' (2016) samt Fenar Ahmads debutfilm 'Ækte vare' (2014). Han skrev ligeledes manuskript til spillefilmen 'Aminas breve' (2017), som er baseret på Jonas T. Bengtssons roman af samme navn.

'Shorta' (2020) er Ølholms debut som spillefilminstruktør. Han har skrevet og instrueret filmen sammen med Frederik Louis Hviid. Verdenspremieren fandt sted i Film Critics' Week på Venedig Filmfestivalen, og filmen vandt siden to priser på Thessaloniki Filmfestival.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Shorta 2020 Instruktion, Manuskriptforfatter DK/Spillefilm
Aminas breve 2017 Manuskript DK/Spillefilm
Antboy 3 2016 Manusforfatter DK/Spillefilm
Antboy: Den Røde Furies hævn 2014 Manuskript, Historie DK/Spillefilm
Ækte vare 2014 Manuskript DK/Spillefilm
Antboy 2013 Manuskript DK/Spillefilm
Intet kan røre mig 2011 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
Vilddyr 2010 Manus DK/Kort fiktion
Den fremmede 2009 Ide DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Cineuropa Award 2020 Les Arcs European Film Festival POSTPONED - ONLINE! 2020 Shorta
Bedste instruktør 2020 Thessaloniki International Film Festival 2020 Shorta
FIPRESCI AWARD 2020 Thessaloniki International Film Festival 2020 Shorta
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Rotterdam, International Film Festival 2021-01-27 Shorta
Les Arcs European Film Festival 2021-01-20 Shorta
Cairo International Film Festival 2020-11-19 Shorta
Tallinn Black Nights Film Festival 2020-11-13 Shorta
Stockholm International Film Festival 2020-11-11 Shorta
Thessaloniki International Film Festival 2020-11-05 Shorta
Lithuania Scanorama Film Forum 2020-11-05 Shorta
Busan International Film Festival 2020-10-20 Shorta
Warsaw International Film Festival 2020-10-09 Shorta
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2020-10-08 Shorta
Bergen International Film festival 2020-10-07 Shorta
Zürich Film Festival 2020-09-24 Shorta
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2020-09-17 Shorta
Venice International Week of Film Critics 2020-09-02 Shorta
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

ARTIKLER OG NYHEDER