enda

Anders Ølholm

(1983 – )

Manuskriptforfatter, instruktør. Født 15/6 1983. Uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i 2009.

Ølholm har skrevet manuskript til superheltetrilogien 'Antboy' (2013), 'Antboy: Den røde furies hævn' (2014) og 'Antboy 3' (2016) samt Fenar Ahmads debutfilm 'Ækte vare' (2014). Han skrev ligeledes manuskript til spillefilmen 'Aminas breve' (2017), som er baseret på Jonas T. Bengtssons roman af samme navn.

'Shorta' (2019) er Ølholms debut som spillefilminstruktør. Han har skrevet og instrueret filmen sammen med Frederik Louis Hviid.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Aminas breve 2017 Manuskript DK/Spillefilm
Antboy 3 2016 Manusforfatter DK/Spillefilm
Antboy: Den Røde Furies hævn 2014 Manuskript, Historie DK/Spillefilm
Ækte vare 2014 Manuskript DK/Spillefilm
Antboy 2013 Manuskript DK/Spillefilm
Intet kan røre mig 2011 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
Vilddyr 2010 Manus DK/Kort fiktion
Den fremmede 2009 Idé DK/Kort fiktion
Shorta Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.