Instruktørduo debuterer med actiondrama

I PRODUKTION. Frederik Louis Hviid og Anders Ølholm spillefilmdebuterer med 'Shorta' om to betjente, spillet af Jacob Lohmann og Simon Sears, der bliver fanget i et gadeoprør og må kæmpe for deres liv.

Optagelserne er netop afsluttet til ’Shorta’, der er skrevet og instrueret af Anders Ølholm og Frederik Louis Hviid, der begge får deres spillefilmdebut som instruktører på filmen.

I filmen hænger 19-årige Talib Ben Hassis liv i en tynd tråd. Hvad der helt nøjagtigt skete med ham, mens han var i politiets varetægt, henstår i det uvisse. To betjente, Jens og Mike, er på rutinepatrulje i ghettoen Svalegården, da meddelelsen om Talibs død kommer, og et utæmmeligt raseri hos de unge i kvarteret fører til oprør og et krav om hævn. Pludselig er de to betjente jaget vildt og må kæmpe for deres liv.

Rollen som Mike spilles af Jacob Lohmann, mens Simon Sears ses i rollen som Jens. De medvirkende tæller også Dulfi Al-Jabouri og Özlem Saglanmak.

’Shorta’ er produceret af Morten Kaufmann og Signe Leick Jensen for Toolbox Film, der også står bag den aktuelle publikumssucces, 'Ser du månen, Daniel'. Filmen er støttet af Filminstituttet ved filmkonsulenterne Morten Giese og Silje Riise Næss.

’Shorta’ distribueres af Scanbox Entertainment og har forventet biografpremiere 22. oktober 2020.