enda

Frederik Louis Hviid

(1988 – )

Instruktør. Født 25/6 1988. Uddannet fra instruktørlinjen på den alternative filmskole Super16 i 2016. Desuden studerende på Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft 2010-11.

I løbet af sin tid på Super16 instruerede Hviid kortfilmene 'Adils krig' (2014), 'King' (2015) og 'Halvmand' (2016). Sidstnævnte vandt blandt andet en Young Directors Award for bedste kortfilm på filmfestivalen i Cannes 2017.

Hviid spillefilmdebuterer som instruktør med 'Shorta' (2020) sammen med Anders Ølholm, som han også har skrevet manuskriptet med. Filmen havde verdenspremiere i Film Critics' Week på Venedig Filmfestivalen og vandt to priser på Thessaloniki Filmfestival.

Han har desuden været episodeinstruktør på 'Bedrag' sæson 3.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Shorta 2020 Instruktion, Manuskriptforfatter DK/Spillefilm
Herrens veje 2 2018 Instruktørassistent Tv-serie
Herrens veje 1 2017 Instruktørassistent Tv-serie
Halvmand 2016 Instruktion DK/Kort fiktion
Kollektivet 2016 Bag om filmen optagelser DK/Spillefilm
King 2015 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Adils krig 2014 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
En du elsker 2014 Bag om filmen optagelser DK/Spillefilm
Fasandræberne 2014 Bag om filmen optagelser DK/Spillefilm
Palma 2013 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
The Weight of Elephants 2013 Runner DK/Spillefilm
A Touch of Magic 2012 Produktionsleder DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Cineuropa Award 2020 Les Arcs European Film Festival POSTPONED - ONLINE! 2020 Shorta
Bedste instruktør 2020 Thessaloniki International Film Festival 2020 Shorta
FIPRESCI AWARD 2020 Thessaloniki International Film Festival 2020 Shorta
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Rotterdam, International Film Festival 2021-01-27 Shorta
Les Arcs European Film Festival 2021-01-20 Shorta
Cairo International Film Festival 2020-11-19 Shorta
Tallinn Black Nights Film Festival 2020-11-13 Shorta
Stockholm International Film Festival 2020-11-11 Shorta
Thessaloniki International Film Festival 2020-11-05 Shorta
Lithuania Scanorama Film Forum 2020-11-05 Shorta
Busan International Film Festival 2020-10-20 Shorta
Warsaw International Film Festival 2020-10-09 Shorta
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2020-10-08 Shorta
Bergen International Film festival 2020-10-07 Shorta
Zürich Film Festival 2020-09-24 Shorta
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2020-09-17 Shorta
Venice International Week of Film Critics 2020-09-02 Shorta
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

ARTIKLER OG NYHEDER