Anders Thomas Jensen på vej med ny komedie

I PRODUKTION. Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann, Nicolas Bro og Andrea Heick Gadeberg spiller de bærende roller i Anders Thomas Jensens ’Retfærdighedens ryttere’, der får biografpremiere 25. december 2020.

Anders Thomas Jensen er netop gået i gang med optagelserne på Fyn og i Sverige til sin nye film, 'Retfærdighedens ryttere', der beskrives som en moderne fabel om fællesskab, universets tilfældigheder og selve livets mening.

Filmen tager sin begyndelse, da den udstationerede militærmand Markus må tage hjem til sin teenagedatter Mathilde, da hans kone dør i en tragisk togulykke. Det ligner en tilfældighed, indtil matematiknørden Otto dukker op med sine to excentriske kollegaer Lennart og Emmenthaler. Otto var selv passager på det forulykkede tog og er overbevist om, at nogen må stå bag. Som indicierne hober sig op, står det klart for Markus, at det måske var et nøje orkestreret attentat, som hans kone tilfældigt blev offer for.

I hovedrollerne ses Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas, og i de øvrige roller ses Lars Brygmann, Nicolas Bro og det unge talent Andrea Heick Gadeberg, der sidste år spillede lillesøster til Daniel Rye i 'Ser du månen, Daniel'. Blandt de øvrige medvirkende er Gustav Lindh og Roland Møller.

Anders Thomas Jensen både instruerer og har skrevet manuskriptet til ’Retfærdighedens ryttere’. Sisse Graum Jørgensen og Sidsel Hybschmann producerer for Zentropa med støtte fra Filminstituttets Markedsordning, FilmFyn, Nordisk Film & TV Fond, MEDIA, YouSee, TV 2, YLE og SVT. Film i Väst og Zentropa Sweden koproducerer. Det samlede produktionsbudget er på 39 mio. kr.

Den danske biografpremiere er fastlagt til 25. december 2020.