Antboy-producer til Cannes

CANNES. 24 europæiske producere fra 24 lande er udvalgt til at deltage i netværksbegivenheden Producers on the Move 2014 under Cannes Festivalen. Den danske producer er i år Eva Jakobsen.

Den 37-årige Eva Jakobsen er årets danske Producer on the Move. I løbet af fire dage fra den 17. til 19. maj vil hun og 23 andre udvalgte producere få lejlighed til at møde en række vigtige europæiske filmbranchefolk. De vil blandt andet få lejlighed til at præsentere deres kommende projekter og brainstorme om kommende europæiske koproduktioner.
 
Eva Jakobsen har 10 års bred erfaring som producer af kort- og dokumentarfilm og har været assisterende producer på flere spillefilm. Hun har produceret Ask Hasselbalch og Nimbus Films superheltefilm "Antboy", som sidste år trak 175.000 i biografen herhjemme. For tiden producerer hun opfølgeren "Antboy 2 – Den Røde Furies hævn". 
 
Hensigten med Producers on the Move er at styrke de udvalgte produceres netværk. Mange af dem, som gennem årene har deltaget, har stadig kontakt og udvikler ideer sammen til koproduktioner.
 
Den polsk-danske spillefilm "The Word" af Anna Kazejak er et af de seneste filmprojekter, der er udsprunget af et møde mellem to producere ved Producers on the Move. Jesper Morthorst fra SF Film Production deltog i 2011 sammen med Lukasz Dzieciol fra Polen, og de to har sammen produceret filmen, der er koproduktionsstøttet af Det Danske Filminstitut og postproduceret i Danmark. "The Word" deltog i februar på Berlin Filmfestivalen i ungdomsprogrammet.
 
Producers on the Move er støttet af MEDIA og arrangeres af European Film Promotion, der også står bag Shooting Stars i Berlin. Det Danske Filminstitut indstiller den deltagende producer.

Cannes 2014

  • Kristian Levrings western "The Salvation" med Mads Mikkelsen: Midnight Special-visning i hovedprogrammet
  • Jonas Alexander Arnbys spillefilmdebut "Når dyrene drømmer": Semaine de la Critique
  • Den dansk koproducerede svenske spillefilm "Turist" af Ruben Östlunds: Un Certain Regard
  • Den dansk koproducerede argentinske spillefilm "Jauja" af Lisandro Alonso med Viggo Mortensen, Ghita Nørby og Viilbjørk Malling: Un Certain Regard
  • To kortfilm produceret af Nordic Factory, Milad Alami og Aygul Bakanovas "Void" og Kræsten Kusk og Natalia Garagiolas "Sundays": Directors' Fortnight
  • Eva Jakobsen er i år en af de 24 europæiske Producers on the Move

Cannes Filmfestivalen 14.-25. maj
Semaine de la Critique 15.-23. maj
The Directors' Fortnight 15.-25. maj
Producers on the Move 17.-19. maj