'The Cave' vinder endnu en Emmy

EMMY AWARDS. Producerne Kirstine Barfod og Sigrid Dyekjær modtog lørdag nat en Emmy for deres arbejde på den dansk-syriske dokumentarfilm 'The Cave', der følger hverdagen på et underjordisk hospital i Ghouta i Syrien.

Der var international hæder til den danskproducerede dokumentarfilm 'The Cave', da den prestigefyldte tv-prisuddeling Emmy Awards blev afholdt virtuelt over weekenden.

Her modtog producerne Kirstine Barfod og Sigrid Dyekjær prisen for Exceptional Merit in Documentary Filmmaking for deres arbejde på filmen. 

"Vi har været på en lang rejse med denne film, som er blevet til under svære forhold. Men med denne Emmy står vi ved en betydningsfuld milepæl, og vi er lykkelige for at have fået chancen for at bringe denne vigtige historie ud i hele verden. Dr. Amani og hendes personale, bestående af stærke kvinder og mænd, viser os, at der er håb for fremtiden. Vi deler denne pris med dem, og vi dedikerer prisen til alle de mennesker, som har modet til at rejse sig for de svage og kæmpe mod de uhyrligheder, som udspiller sig i Syrien hver eneste dag," lyder det fra Barfod og Dyekjær i en pressemeddelelse. 

'The Cave' skildrer dagligdagen på et underjordisk hospital i den østlige del af Ghouta, en forstad til den syriske hovedstad Damaskus. Filmen følger den unge børnelæge dr. Amani, der utrætteligt kæmper for at redde liv under de nådesløse luftbombardementer, der holder byens 400.000 beboere fanget i krigszonen. 

Tidligere på ugen vandt filmens fotografer, Muhammed Khair Al Shami, Ammar Sulaiman og Mohammed Eyad, Emmy-statuetten for bedste fotografering. De to Emmy-priser er den seneste internationale hæder til dokumentarfilmen, der også var Oscar-nomineret i foråret og vandt publikumprisen på Toronto Filmfestival i 2019.

'The Cave' kan lige nu ses på TV 2 Play og Nordisk Panorama. Filmen er instrueret af Feras Fayyad og produceret af Kirstine Barfod og Sigrid Dyekjær for Danish Documentary med støtte fra blandt andet TV 2 Danmark og National Geographic.