Dansk HBO-serie får verdenspremiere på stor tv-festival

PREMIERE. Når Europas største tv-festival, Series Mania, løber af stablen i Frankrig, bliver det med den første danske HBO-serie, 'Kamikaze', i hovedkonkurrencen. Serien er støttet af Public Service Puljen og får dansk premiere senere på året.

Den danske tv-serie 'Kamikaze' fra produktionsselskabet Profile Pictures kan se frem til at møde stor international bevågenhed, når den prestigefyldte tv-festival Series Mania løber af stablen i Lille, Frankrig, fra 26. august.

Fiktionsserien får nemlig premiere i hovedkonkurrencen, hvor festivalgæsterne bliver de første til at opleve det danske serielle drama på det store lærred.

'Kamikaze' er den første danske serie fra HBO. Den er baseret på Erlend Loes roman 'Muleum', er skrevet af Johanne Algren og instrueret af Kaspar Munk med original ide af Annette K. Olesen.

Omdrejningspunktet er den fandenivoldske, 18-årige Julie, der kaster sig ud i en eksistentiel kamp tilbage til livet efter at have mistet sine forældre og bror i et flystyrt i Rwanda.

Public Service Puljen

Public Service Puljen støtter danske public service-programmer, der udsendes på kommercielle tv-kanaler.

Puljen støtter indhold i form af fiktionsserier og dokumentarer samt programmer målrettet mod børn og unge. 

Programmerne skal have kulturel værdi forstået som originalitet i forhold til det eksisterende programudbud, betydning i kulturel og samfundsmæssig forstand og en kvalitet, der er højere end normalt på de kommercielle kanaler og streamingtjenester.

Julie er efterladt alene i et kæmpe palæ og to dyre biler i garagen. Hun har i princippet alt det, andre kun kan drømme om: ungdom, skønhed og masser af penge. Men tabet af familien tvinger Julie til at genfinde meningen med livet på en turbulent genopdagelsesrejse, der bringer hende forbi alle hjørner af verden.

Som Julie ses det unge talent Marie Reuther, der får sin første hovedrolle efter præstationer i en række kortfilm. Hun får selskab af blandt andre Charlotte Munck og svenske Johan Rheborg i rollerne som Julies forældre samt Mads Reuther i rollen som Julies bror. Anders Matthesen spiller Julies psykolog, Psyko-Bo.

'Kamikaze' er en af otte serier, der deltager i hovedkonkurrencen på Series Mania. Premieren løber af stablen den 31. august, hvor publikum får præsenteret seriens første fire afsnit. Se mere på festivalens hjemmeside, seriesmania.com.

Fra dansk side indgår også TV 2-serien 'Fogedretten', som skal dyste i konkurrencen for det korte format. Serien af Jens Dahl og Profile Pictures havde premiere i januar på TV 2 Play og er støttet af Filminstituttets talentordning New Danish Screen.

Holdet bag 'Kamikaze'

Johanne Algren fik sin debut som manuskriptforfatter med 'Holiday', som hun skrev med instruktør Isabella Eklöf. Filmen var udtaget til en række internationale festivaler, herunder Sundance, London og Göteborg. Ved Austin Film Fest modtog filmen to priser, blandt andet for bedste film, mens den herhjemme blev kåret til årets film af de danske filmkritikere ved den årlige Bodil-uddeling.

Kaspar Munk har instrueret en række tv-serier, heriblandt Emmy-vinderen 'Herrens veje' og 'Bedrag' sæson 2. Han står desuden bag ungdomsfilm som 'Vildheks', 'You & Me Forever' og 'Hold om mig'.

Serien er produceret af Ditte Milsted for Profile Pictures med støtte fra Public Service Puljen.

Om Series Mania

Series Mania er en af verdens største festivaler for tv-serier. Begivenheden finder sted i Lille og tiltrækker publikum og branchefolk fra hele verden.

Tidligere danske serier på festivalen tæller Netflix-succesen 'The Rain', 'Kriger', 'Broen' sæson 4, 'Friheden' og senest 'Ulven kommer'.

Festivalen løber fra 26. august til 2. september. Se mere på seriesmania.com.