Danske film på vej i biografen

FILM PÅ VEJ. Dokumentarisk portræt og kropsaktivisme, komedier, dramaer, animation og eventyrfilm for hele familien. Torsdag den 5. september præsenterede Filminstituttet sammen med branchen de film, der det næste halve år skal møde publikum i biograferne.

Instruktører, producere, skuespillere og manuskriptforfattere stod torsdag formiddag klar ved Filminstituttets halvårlige arrangement FILM PÅ VEJ. Her præsenterede de kommende biograffilm for pressen – 2 dokumentarfilm og 14 spillefilm.

Stemningsbilleder fra Cinemateket

Kommende halvårs danske biograffilm

KRIGSFOTOGRAFEN / BIO / 19. SEPTEMBER

Jan  Grarup lever sit liv i undtagelsesland: ude i verden er han som krigsfotograf i evig krydsild, hjemme i København er han far til fire - og står pludselig alene med forældreansvaret, da hans ekskone bliver alvorlig syg af kræft. 
Arbejdet i den urbane krigszone Mosul, hvor Grarup er embedded med de irakiske styrker, skal balanceres med livet som far og alene-forsørger, og han skal genopbygge tillid og intimitet med sine børn efter mange års flygtig tilstedeværelse. Grarup ønsker fortsat at være verdens bedste krigsfotograf. Men hvordan hænger vejsidebomber og snigskytter sammen med at have ansvar for fire børn?

Instruktør Boris Bertram  Producer Kathrine A. Sahlstrøm

MUGGE & VEJFESTEN / 26. september

10-årige Mugges forældre er ved at gå fra hinanden. For at genskabe den idyl, som de voksne er ved at smadre, beslutter altid optimistiske og helt ukuelige Mugge at stable den bedste vejfest nogensinde på benene og på den måde føre sin mor og far sammen igen.

Instruktører Mikael Wulff og Anders Morgenthaler Manuskript Anders Morgenthaler og Mikael Wulff Producent Zentropa Entertainments, New Creations Genre Komedie

GOOSEBOY / 3. oktober

Viggo lever og ånder for spilverdenen. En dag ændres hans liv dog brat, da en gås crash-lander på altanen, og det ovenikøbet viser sig, at gåsen kan tale. Gåsen er desperat for at indhente sin flok, men har brækket vingen, så Viggo må træde i karakter og hjælpe sin nye ven. Sammen kommer de på en forunderlig, fantastisk og farverig rejse, der viser sig at være langt mere krævende, end Viggo nogensinde havde kunnet forestille sig.

Instruktører Michael Wikke og Sten Rasmussen Manuskript Michael Wikke og Sten Rasmussen Producent SF Studio Productions Genre Komedie 

JAGTSÆSON / 3. oktober

Den nyligt fraskilte singlemor Eva tager på wellness­weekend med barndomsveninden Marlene for at hjælpe hende gennem sin midtvejskrise. Med på turen er også Isabella, den nye unge kæreste til Evas eksmand, som maser sig på for at overtage rollen som bedsteveninde for Marlene. Det bliver en tur, der får det absolut værste frem i pigerne, og venskabet bliver sat på en voldsom prøve gennem bl.a. en uheldig omgang Brazilian waxing og en mislykket fasanjagt. Spørgsmålet er, om Eva kan klinke skårene med Marlene, sikre et anstændigt forhold til Isabella og redde sin søns fødselsdag.

Instruktør Tilde Harkamp Manuskript Claudia Boderke og Lars Mering Producent Nordisk Film Genre Komedie 

Fat Front / 10. oktober

Der er en revolution i gang i Skandinavien, hvor en række kvinder har fået nok af selvhad og skam og stolt kalder sig tykke. De kræver respekt og ligeværd i et sygt, slanke-fikseret samfund, mens de kæmper med et helt livs lavt selvværd. I alt for mange år har de sat deres liv på pause. Ventet med at købe tøj, tage ud at danse, få en kæreste - til de en dag ville blive tynde. Det skete aldrig. I stedet fandt de hinanden og den kropspositive bevægelse. Nu slipper de deres deller og blævrende lår fri og bruger deres tykke kroppe aktivistisk. Med feminismens provokerende tone og et kunstnerisk blik på kroppens naturlige skønhed vil filmen ændre vores blik på kroppen.

Instruktør Louise Detlefsen, Louise Unmack Kjeldsen Producent Hansen & Pedersen Film og Fjernsyn Genre Dokumentar

VALHALLA / 10. oktober

Vikingebørnene Røskva og Tjalfe tager på en stormfuld rejse fra Midgård til Valhalla med guderne Thor og Loke. Livet i Valhalla viser sig dog at være truet af den frygtede Fenrisulv og Jætterne. Side om side med guderne må de to menneskebørn kæmpe for at bevare Valhalla og redde verden fra Ragnarok.

Instruktør Fenar Ahmad Manuskript Adam August og Fenar Ahmad Producent Profile Pictures Genre Fantasy 

Kollision / 31. oktober

Leo og Olivias beslutning om at blive skilt får konsekvenser for deres niårige datter Liv, der bliver kastebold mellem sine kriseramte forældre. Forældrene må træffe svære beslutninger i forsøget på at finde mening og håb, når alt ramler sammen.

Instruktør Mehdi Avaz Manuskript Milad Avaz Producent Rocket Road Pictures Genre Drama

Ninna / 7. november

Ninna bor sammen med sin søn Dennis i Præstø, hvor hun også arbejder på den lokale grill. Da Dennis tæt på jul fylder 18 år, holder Ninna et surpriseparty for ham. Mest overrasket bliver Ninna dog selv, for Dennis meddeler, midt i al herligheden, at han har fået sin egen lejlighed og har tænkt sig at flytte hjemmefra. Ninna kastes nu ud i en større krise, hvor december udvikler sig til en måned i helvede. Udsigten til at skulle se sin søn blive voksen og begynde at leve sit eget
liv er uoverskuelig, og hun griber til alle tænkelige og utænkelige midler for at redde julen, hjerternes fest, og få sin dreng hjem.

Instruktør Fabian Wullenweber Manuskript Susanna Juhasz Producent Milk & Honey, Wullejuweberhasz Film Genre Drama, komedie

Onkel / 14. november

Kris på 27 er yderst beskyttende over for sin halvinvalide onkel, med hvem hun driver et mindre landbrug i Sønderjylland. De har et nært forhold og stor forståelse for hinanden, selvom de tilbringer det meste af deres finurlige hverdag i tavshed. Da Kris redder en kalv under en fødsel, bliver hendes interesse for dyrlægefaget igen vakt, og hun udvikler et venskab med den snakkesalige dyrlæge Johannes og opdager langsomt, at der er et liv uden for gården. Her møder hun den unge Mike, som ser lige igennem hendes reserverede personlighed, og sød musik opstår mellem dem, og et skelsættende spørgsmål presser sig på.

Instruktør Frelle Petersen Manuskript Frelle Petersen Producent 88Miles Genre Drama 

Selvmordsturisten / 21. november

Forsikringsagenten Max elsker sin kone Lærke, men lever med en svulst i hjernen og befinder sig midt i en eksistentiel krise. Han kommer på sporet af det hemmelige afsidesliggende luksus-resort Aurora Hotel, der specialiserer sig i selvmord. Her opdager han en foruroligende sandhed, der får Max til at sætte spørgsmålstegn ved selve livet, døden og hans egen forståelse af virkeligheden. Filmen er både en kærlighedshistorie og et psykologisk drama om meningen med livet. Med et øde, nordisk bjerglandskab som kulisse udspilles en hypnotiserende magtkamp om retten til selve livet, forstanden – og kærligheden.

Instruktør Jonas Alexander Arnby Manuskript Rasmus Birch Producent Snowglobe Genre Drama

Harpiks / 12. december

I mareridtseventyret 'Harpiks' lever Jens, datteren Liv
og hendes gigantiske mor, Maria, et isoleret liv langt inde i en smuk skov i et lille selvskabt paradis. I en verden, hvor der i selv de mindste ting findes en sjæl, og der selv i en myres rejse ind i fyrretræernes harpiks kan findes en højere mening. Liv er lys og fuld af liv og den nysgerrighed, som hendes far har plantet i hende. Jens bærer derimod et mørke, som bliver stadig sværere at holde inde, efterhånden som Liv tager på eventyr ud i den virkelige verden, og denne samtidig bevæger sig nærmere på familien. Tanken om at miste Liv bliver for Jens så skræmmende, at hans kærlighed truer med at kvæle alt, hvad de har skabt.

Instruktør Daniel Joseph Borgman Manuskript Bo hr. Hansen Producent Zentropa Genre Drama

De forbandede år / 9. januar

Karl Skov er en selfmade, succesfuld ejer af en stor elektronikfabrik og har kone og fem børn. De lever det gode, privilegerede overklasseliv på Strandvejen nord for København, da nazisterne besætter Danmark i april 1940. Karl kæmper for at videreføre produktionen på fabrikken, men for at beskytte sin familie og ansatte begynder han modstræbende at producere til det tyske marked. Det bringer ham ind i et kontroversielt samarbejde med besættelsesmagten og medfører smertelige brud i familien.

Instruktør Anders Refn Manuskript Anders Refn & Flemming Quist Møller Producent Space Rocket Nation Genre Drama

Børnehjemmet / 15. april

Filmen foregår i Kabul i slutningen af 1980’erne. Den 15-årige Qodrat bor på gaden og sælger billetter til Bollywood film på det sorte marked. Han er kæmpe Bollywood fan, og dagdrømmer sig vej ind i sine yndlingsfilm. En dag fanger politiet ham imidlertid og anbringer ham på det sovjetiske børnehjem. Børnene bliver af sovjet inviteret på sommerlejr i Moskva, hvor de besøger Lenins mummie. Tilbage i Kabul ændrer den politiske situation sig i mellemtiden. Sovjet bliver presset ud, og rebellerne dominerer gaderne i Kabul. Da en armeret gruppe rebeller når til børnehjemmet bruger Qodrat sine dagdrømme til at forestille sig, at børnehjemmet forsvarer dem selv og deres hjem.

Instruktør Shahrbanoo Sadat Manuskript Shahrbanoo Sadat Producent Adomeit Film

Drømmebyggerne / 6. februar

12-årige Minnas liv bliver vendt på hovedet, da den nye papsøster Jenny flytter ind. Jenny er en plage, og Minna vil have hende ud af sit liv! En nat møder Minna Drømmebyggerne og opdager, at hun kan ændre Jenny ved at ændre hendes drømme. Men at ændre drømme har store konsekvenser. Så Minna må redde Jenny i drømmeverden for at redde sin familie i den virkelige verden.

Instruktør Kim Hagen Jensen Manuskript Søren Grinderslev & Kim Hagen Jensen Producent First Lady Film Genre Børnefilm

 

Tags: Film på vej