Danske premierer uge 15-16

PREMIERE. CPH PIX inviterer til forpremiere på Michael Noers spillefilm "Nordvest". TV 2 har premiere på rocker-dokumentaren "Bandekrigerne" og DR2 på den prisvindende "Testamentet". På Filmstriben kan man nu se kortfilmen "13".

 


Biograf

 


 

10. april: Nordvest

 

CPH PIX / Imperial 21.30

Nordvest3

Casper er håndlanger og tyv for den dominerende bandefører, Jamal, der med magt og ufine metoder fastholder jerngrebet om sit hood, Nordvest. Ingen skal tro, de er mere end ham. Men Casper har en plan, han vil op i hierarkiet og nyde det søde liv sammen med de unge og smukke. Så da han ved et tilfælde støder ind i rockeren og alfonsen Bjørn, øjner han chancen for at lave forretninger uden om Jamal. Det bliver en fatal beslutning, som først bringer uvenskab og trusler, så vold og så mere vold. Og midt i det hele står Andy, Caspers Lillebror, som han skulle passe på, men som han med ét har bragt ind i centrum af konflikten.

På rollelisten ses Gustav Dyekjær Giese, Oscar Dyekjær Giese, Nicholas Westwood, Lene Maria Christensen m.fl.

"Nordvest" er åbningsfilm på CPH PIX den 10. april og vises også den 13. og 15. april. Senere på måneden deltager den på Tribeca Film Festival.

Filmen er instrueret af Michael Noer og produceret af René Ezra og Tomas Radoor for Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

 


Tv

 


10. og 11. april: Bandekrigerne

TV 2 kl. 20.00

bandekrigerne
Lille A fortæller for første gang sin historie. Foto: Koncern TV & Filmproduktion/TV 2

Bandekrigen hærger, og skudsalverne genlyder i gaderne. Det handler om hierarki, hashhandel og herredømme. I to unikke dokumentarer om bandemedlemmerne Lille A og Brian Sandberg giver Thomas Heurlin et historisk indblik i miljøet og nogle af de konflikter, der har præget bandekrigen.

Dokumentaren følges op af en direkte tv-debat, hvor bl.a. justitsminister Morten Bødskov, politiet samt tidligere og nuværende bandemedlemmer diskuterer den aktuelle bandekrig.

"Bandekrigerne" er instrueret af Thomas Heurlin for Koncern TV & Filmproduktion og TV 2 med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Visningstider på TV 2:

Onsdag den 10. april kl. 20:00: Bandekrigerne (1:2) – en insider åbner op
Torsdag den 11. april kl. 20:00: Bandekrigerne (2:2) – et farligt venskab
Torsdag den 11. april kl. 20:50: Bandekrig i Danmark – direkte debat

 


16. april: Testamentet

DR2 Dokumania kl. 20.30

testamenetet
Henrik og Christian på vej til begravelse. Framegrab

Henrik har store problemer. Hans kæreste er skredet, hans stof- og alkoholmisbrug er helt ude af kontrol, og han er i dyb gæld. Da alt er allermest dystert, og hans problemer synes uovervindelige, bliver en dør til et nyt liv åbnet. Henriks velhavende bedstefar dør og efterlader ham en formue. Men løftet om penge gør at en sand krig bryder ud i Henriks familie og mange års svigt og forræderi bliver afsløret.

Christian Sønderby Jepsen fik prisen DANISH:DOX på CPH:DOX 2011 for filmen, som også vandt en Bodil for bedste dokumentarfilm.

"Testamentet" er produceret af Julie E. Pedersen for Copenhagen Bombay med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer
 

 


Premierer på Filmstriben i ugen der gik

 


 

 

13

 

 

13
Emmas 13-års fødselsdag. Foto: Koncern TV & Filmproduktion

Emma kommer hjem til sin far for at fejre sin 13-års fødselsdag, men han er ikke hjemme. Det er til gengæld hans kæreste Casper, som Emma aldrig har mødt. Casper overtaler Emma til at blive, hvilket viser sig at være en lige så stor udfordring for ham som for hende.

"13" er instrueret af Malou Reymann og produceret af Ea Svenning og Line Sander Egede for Koncern TV og Filmproduktion med støtte fra Filmværkstedet/DFI.

Se "13" på Filmstriben