enda

Malou Reymann

(1988 – )

Instruktør. Født 1988 i Amsterdam. Har en baggrund som skuespiller og blev nomineret til en Bodil og en Robert for sin præstation i Hella Joofs 'Se min kjole' (2009). Bachelor i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet i 2012. Master i Directing Fiction fra the National Film & TV School i England i 2015.

Har instrueret en række kortfilm på Filmværkstedet. Vandt National Grand Prix for '13' (2011) på Odense Film Festival i 2011. Blev i 2014 nomineret til en Robert i kategorien Årets korte fiktion/animation for 'Seksten en halv time' (2013). Novellefilmen 'Afvej' (2015), produceret på New Danish Screen, blev udvalgt til en række festivaler, heriblandt CPH PIX i 2015.

'En helt almindelig familie' (2019) er Reymanns spillefilmdebut.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
En helt almindelig familie 2019 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Afvej 2015 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Seksten og en halv time 2014 Instruktion
Baby 2014 Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Seksten en halv time 2013 Instruktion, Manusforfatter DK/Kort fiktion
Dem man elsker 2012 Instruktion, Manusforfatter DK/Kort fiktion
13 2011 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Dirch 2011 Bente DK/Spillefilm
Brainy 2011 Manus DK/Kort fiktion
Broen 1 2011 Frida Tv-serie
Et hus af glas 2010 Ekskæreste DK/Kort fiktion
Den 2. side 2010 Karen Tv-serie
Se min kjole 2009 Barbara DK/Spillefilm
Behaviour 2009 Julie DK/Kort fiktion
Vanvittig forelsket 2009 Veninde DK/Spillefilm
Applaus 2009 Påklædersken DK/Spillefilm
Maskebal 2008 Instruktion DK/Kort fiktion
Ung mand falder 2007 Irene/Fugl DK/Kort fiktion
Hvid nat 2007 Malene Nymann DK/Spillefilm
Liv 2006 Liv DK/Kort fiktion
Klovn 2005 Malou, studenterpige Tv-serie
Halleluja 2001 Medvirkende DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Grand Prix 2011 Odense Internationale Film Festival 2011 13
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2013-09-19 Dem man elsker
Odense Internationale Film Festival 2013-08-26 Dem man elsker
Malmö, BUFF 2012-03-13 13
Lübeck, Nordische Filmtage 2011-11-02 13
Valladolid International Film Festival 2011-10-22 13
Odense Internationale Film Festival 2011-08-22 13
Giffoni Film Festival 2011-07-12 13
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.