En helt almindelig familie vinder pris i Rotterdam

PRIS. Malou Reymanns 'En helt almindelig familie', der har dansk premiere den 20. februar, vandt i weekenden en pris på Rotterdam Filmfestivalen, en festival med særligt fokus på nye talenter.

Med prisen på Rotterdam Filmfestivalen har Malou Reymanns spillefilmdebut, 'En helt almindelig familie', fået en fornem start allerede inden premieren herhjemme den 20. februar.

Prisen Big Screen Award uddeles af en publikumsjury, der vælger netop den film, som de mener skal have muligheden for at få en endnu større udbredelse end på festivalen. Prisen indebærer nemlig, at filmen garanteres en bred distribution i de hollandske biografer samt på hollandsk publice service-tv, NPO.

Dansk film har de seneste år været pænt repræsenteret på festivalen i Rotterdam, der har særligt fokus på at skabe opmærksomhed om nye talenter – med titler som blandt andet Ulaa Salims 'Danmarks sønner', May el-Toukhys 'Dronningen' og Gustav Möllers 'Den skyldige'.

Mikkel Boe Følsgaard som Thomas/Agnete

Malou Reymann har både skrevet og instrueret ‘En helt almindelig familie’ om Emma på 11, der er vokset op i en helt almindelig familie. Men da Emmas far, Thomas, fortæller, at han er transkønnet, vender det op og ned på alting. Familien kæmper for at holde fast i det, de havde sammen, mens de samtidig må acceptere, at alting nu bliver anderledes. For kan Thomas, der nu hedder Agnete, stadig være en lige så stor del af familien? Og kan man overhovedet være far, når man er en kvinde?

Emma spilles af Kaya Toft Loholt, der har medvirket i den danske Netflix-serie 'The Rain', og i rollen som Thomas/Agnete ses Mikkel Boe Følsgaard. Blandt de øvrige medvirkende er Rigmor Ranthe og Neel Rønholt.

Reymann har en baggrund som filmskuespiller og har instrueret en række roste kortfilm, blandt andet '13' (2011), 'Dem man elsker' (2012) og 'Afvej' (2015). Hun har en master som fiktionsinstruktør fra den britiske National Film and Television School fra 2015.

'En helt almindelig familie' er produceret af Matilda Appelin og René Ezra for Nordisk Film med støtte fra Filminstituttets konsulentordning. Dansk biopremiere er den 20. februar.

Rotterdam Filmfestivalen fandt sted 22. januar – 2. februar. Se mere på iffr.com.