En helt almindelig familie skal til Rotterdam

FESTIVAL. Malou Reymanns spillefilmdebut 'En helt almindelig familie', der fortæller historien om et ikke helt almindeligt far-datter-forhold, får verdenspremiere på Rotterdam Filmfestivalen netop inden den danske premiere 20. februar. Også en række andre danske titler er udtaget til den hollandske festival.

Inden vi herhjemme får chancen for at opleve Malou Reymanns 'En helt almindelig familie', kan filmen fejre en fornem verdenspremiere på Rotterdam Filmfestivalen i januar. Her er instruktørens drama nemlig udtaget til programmet Big Screen Competition, hvor vinderfilmen får den særlige mulighed at blive vist bredt i biograferne i Holland og på landsdækkende tv.

Flere andre danske film er også udtaget til den hollandske festival, se samlet liste nedenfor.

Festivalen, der har særligt fokus på unge talenter, løber fra 22. januar til 2. februar. 'En helt almindelig familie' har premiere i de danske biografer 20. februar. 

Malou Reymann har både skrevet og instrueret sin spillefilmdebut ‘En helt almindelig familie’, en film forankret i dansk forstadsliv – og fodbold.

Emma på 11 er vokset op i en helt almindelig familie. Men da det viser sig, at Emmas far, Thomas, er transkønnet, vender det op og ned på det hele. Både far og datter kæmper for at holde fast i det, de havde sammen, mens de samtidig må acceptere, at alting er anderledes. For kan Thomas, der nu hedder Agnete, stadig lide fodbold? Og kan man overhovedet være far, når man er en kvinde?

Emma spilles af Kaya Toft Loholt, der har medvirket i den danske Netflix-serie 'The Rain', og i rollen som Thomas/Agnete ses Mikkel Boe Følsgaard. Øvrige medvirkende tæller Rigmor Ranthe og Neel Rønholt.

Malou Reymann har en baggrund som filmskuespiller og har instrueret en række roste kortfilm, blandt andet '13' (2011), 'Dem man elsker' (2012) og 'Afvej' (2015). Reymann har en master som fiktionsinstruktør fra den britiske National Film and Television School fra 2015.

'En helt almindelig familie' er produceret af Matilda Appelin og René Ezra for Nordisk Film med støtte fra Filminstituttets konsulentordning.

Flere film til Rotterdam

'En helt almindelig familie' får følgeskab af flere danske titler på festivalen i januar.

Blandt festivalens spillefilm deltager 'Børnehjemmet' af Shahrbanoo Sadat med produktion af Adomeit Film samt 'The Trouble with Nature' af Illum Jacobi, produceret af Polynia Pictures og La Fabrica Nocturna Productions.

Kortfilmene tæller de danske bidrag 'Chassé' af Michella Bredahl og 'Sayōnara' af William Andreas Wivel, begge afgangsfilm fra Filmskolens dokumentarlinje 2019. Desuden medvirker Mette Knudsens dokumentar fra 2016, 'Vejen er lang', om kvindebevægelsens historie.

Internationale titler med danske kræfter omfatter Carl Olssons dokumentar 'Samtidig på Jorden', koproduceret af Final Cut for Real, performanceværket 'Mariam Jafri vs. Maryam Jafri' af den herboende amerikanske kunstner Maryam Jafri samt kortfilmen '3 Logical Exits' af danske Mahdi Fleifel. 

Se mere på Rotterdam Filmfestivalens hjemmeside, iffr.com.