Danske premierer uge 35-36

PREMIERE. Christoffer Boes portrætfilm "Spies og Glistrup" med Pilou Asbæk og Nicolas Bro i titelrollerne får premiere i de danske biografer.

 


Biograf

 


29. august: Spies og Glistrup


"Spies og Glistrup" er historien om to af Danmarks mest farverige personligheder i nyere tid. Vi kender Glistrup for hans kamp mod skattesystemet og rejsekongen Spies for hans morgenbolledamer og udsvævende liv, men kun ganske få kender til den idealisme og det tætte venskab, som prægede deres liv gennem både op- og nedture. Spies og Glistrup brød om nogen med janteloven og var elsket for det.

I de altdominerende hovedroller ses Nicolas Bro som Mogens Glistrup og Pilou Asbæk som Simon Spies.

Filmen får sin internationale premiere på Toronto International Film Festival, der begynder den 5. september .

"Spies og Glistrup" er instrueret af Christoffer Boe og produceret af Tine Grew Pfeiffer og Caroline Schlüter Bingestam for Alphaville Pictures med konsulentstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

 


Filmstriben

 


Talenttyven

talenttyven
Jonatan Spangs spillefilmdebut "Talenttyven". Foto: Jens Juncker-Jensen

Ved et tilfælde opdager den fallerede popstjerne Mark, at hans kæreste Laura faktisk har langt større talent end han selv, og magtbalancen i forholdet er for altid ændret. Laura, der altid har stået i skyggen af kærestens musikkarriere, oplever succes på jobbet og får fornyet selvtillid. I desperation for at få karrieren tilbage på sporet og genoprette hierarkiet i parforholdet prøver han at stjæle hendes helt unikke talent.

I hovedrollerne ses Mille Hoffmeyer Lehfeldt og Casper Crump, og desuden medvirker Frank Hvam, Mille Dinesen og Birthe Neumann.

"Talenttyven" er Jonatan Spangs debut som spillefilminstruktør. Filmen er produceret af Bo Ehrhardt for Nimbus Film med støtte fra Markedsordningen ved Det Danske Filminstitut.

Se "Talenttyven" på Filmstriben.

Trailer