Digitalt og trykt Cannes-magasin

CANNES. En forslået Mads Mikkelsen pryder forsiden af Filminstituttets engelsksprogede magasin FILM i anledning af filmfestivalen i Cannes. Magasinet er nu online, og det trykte magasin kan hentes i Filmhuset.

Fra onsdag den 14. maj står den mellemstore franske by Cannes atter i filmkunstens tegn. 2014 bliver året, hvor Danmark omsider gør sig bemærket i westerngenren.

For Kristian Levring var det en barndomsdrøm at lave en western, fortæller han i et interview til Wendy Mitchell. Med hævndramaet "The Salvation" er drøm blevet til virkelighed. Mads Mikkelsen spiller hovedrollen som en dansk immigrant, der må gå grueligt meget igennem i 1870ernes Amerika. "The Salvation" er i hovedprogrammets midnatsgallavisning. Derudover kan Sonja Richter og David Dencik ses i Tommy Lee Jones' western "The Homesman", der deltager i hovedkonkurrencen.

FILM Digital issue

digi_maga_2014_210px

Læs om Kristian Levring's "The Salvation", Viggo Mortensens argentinske eventyr, danske koprodutioner og meget mere på din smartphone, tablet eller computer.
www.dfi.dk/film

Jonas Alexander Arnby spillefilmdebuterer med teenagehorror-dramaet "Når dyrene drømmer", der vises i Semaine de la Critique. I magasinet fortæller han om de seriøse intentioner bag sin varulvefilm.  

Sideprogrammet Directors' Fortnight har dansk repræsentation i skikkelse af Kræsten Kusk og Milad Alami, der deltager i workshoppen Nordic Factory med kortfilmene "Sundays" og "Void". I magasinet fortæller de to instruktører, hvordan det var at skulle arbejde tæt sammen med en instruktørkollega fra en anden del af verden – og så endda i lyntempo. 

Læs derudover interview med årets danske Producer on the Move, Eva Jakobsen, et portræt af Anders Thomas Jensen, som vender tilbage til instruktørstolen med "Mænd og høns" samt en lang række omtaler af kommende danske fiktions- og dokumentarfilm. Vi markerer også 30-året for Lars von Triers spillefilm- og Cannes-debut, "Forbrydelsens element."

Læs FILM Digital Issue / Cannes edition.
Læs PDF af det trykte magasin.

Tags: