'Druk' nomineret til fire BAFTA-priser

BAFTA. Thomas Vinterbergs 'Druk' skal konkurrere om priserne for bedste ikke-engelsksprogede film, instruktør, manuskript og mandlige hovedrolle. Den danske klipper Mikkel E.G. Nielsen er også nomineret for sit arbejde på den amerikanske film 'Sound of Metal'. Prisuddelingen løber af stablen 11. april.

'Druk' fortsætter sin flotte stime af international hæder med fire nomineringer til den prestigefyldte, britiske BAFTA-uddeling. 

Filmen er i spil til priserne for bedste ikke-engelsksprogede film, mens Thomas Vinterberg er nomineret som instruktør, Mads Mikkelsen som mandlig hovedrolle og Tobias Lindholm og Vinterberg for bedste manuskript.

Blandt de nominerede er også den danske klipper Mikkel E.G. Nielsen, der er nomineret for sit klippearbejde på den amerikanske indiefilm 'Sound of Metal'. Det danske spil 'Deep Rock Galactic' er desuden nomineret i multiplayer-kategorien ved BAFTA Games Awards, der løber af stablen til en særskilt prisuddeling 25. marts.

Vinterberg har tidligere været i spil til en BAFTA med både 'Jagten' og 'Festen', der begge konkurrerede i kategorien for ikke-engelsksprogede film. 

Med Cannes Festivalens prominente Official Selection-stempel i ryggen har 'Druk' nydt stor anerkendelse både herhjemme og internationalt.

I efteråret blev filmen vist på festivalen i Toronto, vandt hele tre priser i San Sebastián og løb med hovedprisen på London Film Festival, inden den ryddede bordet ved European Film Awards med priser i alle dens nominerede kategorier: bedste instruktør, bedste skuespiller, bedste manuskript og hovedprisen for bedste film.

Senest var 'Druk' nomineret til en Golden Globe, mens den også er at finde på Oscar-Akademiets korte liste til kategorien bedste udenlandske film. 'Druk' har dermed chancen for at lande en nominering, når de offentliggøres 15. marts.

Herhjemme fik dramaet om fire udslukte gymnasielærere og deres forsøg på at genfinde livsgnisten fremragende anmeldelser og nåede at sælge godt 800.000 biografbilletter inden vinterens coronanedlukning. 

De øvrige nominerede i BAFTA-kategorien bedste ikke-engelsksprogede film er russiske 'Dear Comrades!', franske 'Les Misérables', den amerikanske produktion 'Minari', hvor der mestendels tales koreansk, og bosniske 'Que Vadis, Aida?'. Prisuddelingen løber af stablen 11. april.

Danske film som 'The Act of Killing', 'Jagten', 'Festen' og 'Pelle Erobreren' har alle været nomineret til en BAFTA i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film. 'Babettes gæstebud' vandt prisen i 1988, mens 'The Act of Killing' vandt BAFTA'en for bedste dokumentarfilm i 2014.

Om 'Druk'

'Druk' er skrevet af Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm, instrueret af Thomas Vinterberg og produceret af Sisse Graum og Kasper Dissing for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.