'Du som er i himlen' udtaget til Toronto

FESTIVAL. Tea Lindeburgs debutspillefilm, 'Du som er i himlen', får verdenspremiere på den toneangivende Toronto Filmfestival, hvor den er udtaget til debutantprogrammet. Filmen om et skæbnesvangert døgn for den unge Lise i slutningen af 1800-tallet er også udtaget til hovedkonkurrencen på San Sebastián Filmfestival sidst i september.

Der venter et begivenhedsrigt efterår for debuterende instruktør Tea Lindeburg og resten af holdet bag 'Du som er i himlen'. Filmen får nu sin verdenspremiere på Toronto Film Festival, der er Nordamerikas mest prominente filmbegivenhed og løber fra 9. til 18. september. Her er den udtaget til debutantprogrammet 'Discovery', hvor festivalen eksponerer 'instruktører, man skal holde øje med, og som vil tegne fremtiden for international film'.

I sidste uge blev det desuden udmeldt, at 'Du som er i himlen' er udtaget til hovedkonkurrencen på spanske San Sebastián Filmfestival, der er en af Europas væsentligste efter de store festivaler i Cannes, Berlin og Venedig. Filmfestivalen i San Sebastián afholdes 17. til 25. september.

'Du som er i himlen' er et periodedrama baseret på Marie Bregendahls selvbiografiske gennembrudsroman 'En dødsnat' fra 1912, der udspiller sig på en gård i slutningen af 1800-tallet. Fortællingen fokuserer på kvindernes plads i historien og særligt den 14-årige Lise, som midt i en brydningstid må kæmpe med den kvinderolle, hun har fået tildelt.

Et døgn i slutningen af 1800-tallet forandrer den 14-årige Lises liv for altid. Hun er den ældste i en stor søskendeflok og skal som den første i familien i skole, fuld af håb og tro på livet. Men da hendes mor går i fødsel, viser det sig hurtigt, at noget er galt. Som natten trænger sig på og fødslen intensiveres, må Lise forberede sig på, at den dag der startede i barndom kan slutte med, at hun bliver kvinden i huset.

På rollelisten ses Flora Ofelia Hofmann Lindahl (i hovedrollen som Lise), Lisbet Dahl, Thure Lindhardt, Ida Cæcilie Rasmussen, Kirsten Olesen, Stine Fischer Christensen, Albert Rudbeck Lindhardt, Cyron Melville, Emma Rosenzweig, Jesper Asholt, Hanne Hedelund m.fl.

'Du som er i himlen' er instrueret af Tea Lindeburg, der også har skrevet manuskriptet. Lise Orheim Stender og Jesper Morthorst har produceret for Motor med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Filmen får dansk biografpremiere 6. januar 2022.

Koproduktioner i Toronto

Fra dansk side er yderligere to producenter repræsenteret, nemlig som partnere på udenlandske spillefilm.

Jón Hammer fra Adomeit Film medproducerer 'Anatolian Leopard' af tyrkiske Emre Kayış. Filmen med tysk hovedproducent får verdenspremiere i Toronto.

Selskabet Snowglobe deltager med Joachim Triers norske 'Verdens værste menneske', der fik stor ros på Cannes Festivalen, samt den libanesiske instruktør Mounia Akis 'Costa Brava, Lebanon', som får nordamerikansk premiere på festivalen. I spidsen for det danske selskab står Eva Jakobsen, Mikkel Jersin og Katrin Pors.

Alle tre film er støttet gennem Filminstituttets ordning for udenlandske koproduktioner.

Publiceret 28. juli, opdateret 2. august med informationer om danske koproducere.


Toronto Film Festival

Toronto International Film Festival 2021 afholdes 9.-18. september.

San Sebastián Film Festival

San Sebastián International Film Festival 2021 afholdes 17.-25. september.