enda

Tea Lindeburg

Instruktør, manuskriptforfatter. Født 25/6 1977. Uddannet fra instruktørlinjen på Super16 i 2006.

Tea Lindeburg stod bag podcastserien 'Equinox 1985' (2017), der dannede grundlag for hendes Netflix-serie 'Equinox' (2020), som hun skrev manuskript til. Hun har desuden arbejdet for Danmarks Radio i en årrække, blandt andet som instruktør på den Robert-nominerede serie 'Kødkataloget' (2013-2014) og som vært på DR2 Premiere (2009-2010).

Lindeburg fik sin spillefilmdebut med periodedramaet 'Du som er i himlen' (2021), der havde verdenspremiere på Toronto Filmfestivalen. På San Sebastián Filmfestivalen modtog hun prisen for bedste instruktør, mens hovedrolleindehaver Flora Ofelia Hofmann Lindahl vandt for bedste skuespiller. Filmen er siden blevet vist på en lang række store festivaler, blandt andet i London, Busan, Sao Paulo og Rotterdam samt i Göteborg, hvor filmen vandt hovedprisen for bedste nordiske spillefilm.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Kategori
Du som er i himlen 2021 Instruktion, Manuskriptforfatter, Executive producer DK/Spillefilm
Bedrag 1 2016 Instruktørassistent Tv-serie
Kødkataloget 2013 Instruktion Tv-serie
Prut og Pølle - jagten på far 2009 Instruktion Tv-serie
En gyselig hilsen 2008 Instruktion DK/Kort fiktion
Roskilde 2008 Co-instruktør DK/Dokumentarfilm
Et andet sted 2006 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Supervoksen 2006 Bag om filmen optagelser DK/Spillefilm
Flyd mine tårer 2005 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Fucking 14 2005 Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Normalerweize 2004 Instruktion Tv-serie
Således skete det 2004 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Best Director 2021 San Sebastian International Film Festival 2021 Du som er i himlen
Best Actress 2021 San Sebastian International Film Festival 2021 Du som er i himlen
Best Film - Nordic Dragon Award 2022 Göteborg International Film Festival 2022 Du som er i himlen
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Giffoni Film Festival 2022-07-21 Du som er i himlen
Sydney Film Festival 2022-06-08 Du som er i himlen
Istanbul Int. Film Festival 2022-04-08 Du som er i himlen
Göteborg International Film Festival 2022-01-28 Du som er i himlen
Rotterdam, International Film Festival 2022-01-26 Du som er i himlen
Torun, Camerimage 2021-11-13 Du som er i himlen
Lithuania Scanorama Film Forum 2021-11-04 Du som er i himlen
Lübeck, Nordische Filmtage 2021-11-03 Du som er i himlen
Sao Paulo Int. Film Festival 2021-10-21 Du som er i himlen
London Film Festival 2021-10-06 Du som er i himlen
Busan International Film Festival 2021-10-06 Du som er i himlen
Hamburg FilmFest GmbH 2021-09-30 Du som er i himlen
San Sebastian International Film Festival 2021-09-17 Du som er i himlen
Toronto International Film Festival 2021-09-09 Du som er i himlen
Moscow - Royal Danish Embassy 2010-04-22 Roskilde
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2010-04-07 Roskilde
Reykjavik Film Festival 2009-09-17 Roskilde
ZagrebDox 2009-02-23 Roskilde
Göteborg International Film Festival 2009-01-23 Roskilde
Warsaw International Film Festival 2008-10-10 Roskilde
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.