Se interview med premiereaktuelle Tea Lindeburg

INTERVIEW. Tea Lindeburgs 'Du som er i himlen' modtog endnu en international hæder i weekenden ved Göteborg Filmfestivalen, og nu kan et dansk publikum endelig opleve det prisvindende drama på det store lærred. Se vores interview med instruktøren, der fortæller om sin inspiration til filmen.

"Denne stærke og engagerende film tager os med ind i et brutalt landskab fuld af blod, skidt og livsomvæltende beslutninger ... Vi håber, at prisen opmuntrer instruktøren til at fortsætte med at udvikle sit filmiske sprog og give os disse sjældent sete, men vigtige perspektiver."

To priser i Göteborg

Göteborg Filmfestivalen regnes for Skandinaviens førende festival med fokus på nye nordiske talenter.

Ud over hovedprisen til Du som er i himlen som Bedste Nordiske Spillefilm fik også en anden dansk film overrakt en pris ved afslutningsceremonien lørdag den 5. februar.

Simon Lereng Wilmont vandt nemlig for Bedste Nordiske Dokumentar for A House Made of Splinters. Filmen er produceret af Monica Hellström for Final Cut for Real.

Sådan lød det fra juryen på Göteborg Filmfestival, da de uddelte prisen for årets bedste nordiske spillefilm til Tea Lindeburgs 'Du som er i himlen'.

Det skortede heller ikke på roser til instruktøren, da hendes historiske drama havde verdenspremiere på Toronto Filmfestivalen tilbage i september: "en kunstnerisk drøm", "visuelt tryllebindende" og "en instruktør man skal holde øje med".

En fornem blåstempling af talentet kom siden med San Sebastian Filmfestivalens pris til Lindeburg for bedste instruktør, en hæder som ikke tidligere er gået til en dansker. Filmens unge hovedrolleindehaver, Flora Ofelia Hofmann Lindahl, vandt desuden for Bedste Skuespiller ved den spanske festival, der løb af stablen sidst i september. 

Se vores interview med Tea Lindeburg, som nu endelig kan præsentere sin debutfilm for et dansk publikum. Her fortæller hun blandt andet om inspirationen til filmen og om sit arbejde med at slå en autentisk stemning an i en historie, der udspiller sig over et enkelt døgn på et husmandssted i slutningen af 1800-tallet.

Interviewet blev lanceret første gang i forbindelse med filmens verdenspremiere i Toronto.

'Du som er i himlen' er filmet af Marcel Zyskind og klippet af Åsa Mossberg. Scenografien er skabt af Jesper Clausen, lyddesign af Peter Albrechtsen, og chefkostumier er Nina Grønlund.

Filmen er produceret af Lise Orheim Stender og Jesper Morthorst for Motor med støtte fra Filminstituttet. Dansk premiere er den 10. februar.