Interview med festival-roste Tea Lindeburg

INTERVIEW. I 'Du som er i himlen' kommer Tea Lindeburg helt tæt på en ung pige i en brydningstid i slutningen af 1800-tallet. Hør instruktøren fortælle om sin spillefilmdebut, der lige nu høster roser ved verdenspremieren på Toronto Filmfestivalen, og som i de kommende uger rykker videre til endnu en stribe prominente festivaler.

"En kunstnerisk drøm", "visuelt tryllebindende", "overlegen skuespilpræstation", "en instruktør man skal holde øje med". 

Sådan lyder nogle af de første internationale reaktioner, efter at Tea Lindeburgs 'Du som er i himlen' med Flora Ofelia Hoffmann Lindahl i hovedrollen havde verdenspremiere på den toneangivende Toronto Filmfestival i weekenden. Festivalen i Canada, der er et vigtigt udstillingsvindue for europæisk film, løber frem til den 18. september.

Se vores interview med den debuterende instruktør, der fortæller om 'Du som er i himlen' i anledning af den internationale premiere i Toronto og, over de kommende uger, på de prominente festivaler i San Sebastian, Busan i Sydkorea, London og Hamborg.

Periodedramaet, der er baseret på Marie Bregendahls gennembrudsroman 'En dødsnat' fra 1912, udspiller sig på en gård i slutningen af 1800-tallet. Filmen stiller skarpt på kvindernes og børnenes plads i historien gennem skildringen af den 14-årige Lise, som midt i en brydningstid må kæmpe med den rolle, hun har fået tildelt.

Følg os på YouTube

'Du som er i himlen' er filmet af Marcel Zyskind og klippet af Åsa Mossberg. Scenografien er skabt af Jesper Clausen, lyddesign af Peter Albrechtsen, og chefkostumier er Nina Grønlund.

Filmen er produceret af Lise Orheim Stender og Jesper Morthorst for Motor med støtte fra Filminstituttet. Scanbox lancerer filmen i de danske biografer den 6. januar.