Du som er i himlen henter to priser i San Sebastian

PRISER. Tea Lindeburg modtog prisen for bedste instruktør på årets filmfestival i San Sebastian for sin debutfilm ’Du som er i himlen’, mens 16-årige Flora Ofelia Hofmann Lindahl modtog skuespilprisen for sin hovedrolle i filmen.

Da priserne blev uddelt på San Sebastian Festivalen, måtte Flora Ofelia Hofmann Lindahl dele den prestigefyldte skuespillerpris med Hollywood-stjernen Jessica Chastain for ’The Eyes of Tammy Faye’. Det er andet år i træk, at skuespillerprisen går til danske præstationer. Sidste år delte Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe prisen for deres roller i ’Druk’. Prisen blev i år for første gang uddelt på tværs af køn.

Samtidig kunne Tea Lindeburg tage imod juryens blåstempling af sit talent i form af prisen for bedste instruktør – en hæder som ikke tidligere er tilfaldet en dansk instruktør.

Flere internationale medier har rost både instruktøren og skuespilpræstationen.

Screen Dailys anmelder skrev blandt andet fra den nordspanske by: "'Du som er i himlen' er en anerkendelse af samfundets gæld til fortidens kvinder, hvis liv – hvad enten man var tjenestepige eller husfrue – blev brutalt styret af deres køn. (Filmen fremstår som) et ambitiøst visitkort og er teknisk fuldendt i det, den sætter sig for."

Over de kommende uger vil filmen få premiere på prominente festivaler i bl.a. Busan i Sydkorea, London og Hamborg.

Periodedramaet, der er baseret på Marie Bregendahls gennembrudsroman 'En dødsnat' fra 1912, udspiller sig på en gård i slutningen af 1800-tallet. Filmen stiller skarpt på kvindernes og børnenes plads i historien gennem skildringen af den 14-årige Lise, som midt i en brydningstid må kæmpe med den rolle, hun har fået tildelt.

Se vores interview med den debuterende instruktør i anledning af verdenspremieren i Toronto tidligere i september.

'Du som er i himlen' er filmet af Marcel Zyskind og klippet af Åsa Mossberg. Scenografien er skabt af Jesper Clausen, lyddesign af Peter Albrechtsen, og chefkostumier er Nina Grønlund.

Filmen er produceret af Lise Orheim Stender og Jesper Morthorst for Motor med støtte fra Filminstituttet. Scanbox lancerer filmen i de danske biografer den 6. januar.