Elliott Crosset Hove er europæisk Shooting Star

Berlin 2019. Elliott Crosset Hove er udvalgt som en af ti europæiske Shooting Stars på februars filmfestival i Berlin for sin hovedrolle i 'Vinterbrødre'.

European Film Promotion har i dag udpeget de ti unge skuespillere, der skal være Shooting Stars ved Berlin Filmfestivalen i februar, og blandt dem er danske Elliott Crosset Hove, der i det nye år kan ses i Michael Noers spillefilm 'Før frosten'. 

Elliott Crosset Hove har overbevist juryen med sin rå evne til at skifte fra gennemsigtig sårbarhed til intimiderende fremtoning i 'Vinterbrødre'. Hans præstation i den film indbragte ham prisen for Bedste Skuespiller på filmfestivaler i Locarno og Vilinus samt en Robert herhjemme.

Fra den 10. januar kan vi opleve Elliott Crosset Hove i Michael Noers periodedrama 'Før frosten', hvor han spiller overfor blandt andet Jesper Christensen, Clara Rosager og Magnus Krepper. Crosset Hove medvirker også i det forgangne års mest sete biograffilm 'Journal 64', der har trukket over 750.000 biografgæster ind i mørket. 

Shooting Stars

Organisationen European Film Promotion vil med Shooting Stars promovere nye europæiske skuespillere, der har potentiale til at få internationalt gennembrud.

Arrangementet afvikles i den første weekend af Berlin Filmfestival.

26 europæiske lande har indstillet en skuespiller, og en jury har dernæst valgt de ti ud, der skal præsenteres i Berlin.

De unge Shooting Stars skal op ad den røde løber, deltage i pressemøder, fotosessions, middage, gallafester og after-parties og mødes med castere, producere og en lang række andre filmfolk. Alt det skal skabe opmærksomhed om de kommende unge stjerners internationale karriere. 

Arrangørerne bag Shooting Stars fremhæver en tidligere Shooting Star, Pilou Asbæk, som eksempel på, hvad arrangementet kan betyde for en ung skuespillers karriere. Asbæk var Shooting Star i 2011, hvor han mødte casting-agenterne Lucinda Syson og Avy Kaufmann. Syson castede ham siden til Pontius Pilatus i "Ben Hur", og Kaufmann fik ham med i det psykologiske drama "Woodshock", hvor man vil se ham spille sammen med Kirsten Dunst. Efterfølgende har han haft flere internationale roller bl.a. i serien 'Game of Thrones'.

Berlin Filmfestival afholdes den 7.-17. februar 2019.