enda

Elliott Crosset Hove

Skuespiller. Født 18/3 1988. Søn af skuespiller Anders Hove og den amerikanske danser og koreograf Ann Thayer Crosset. Uddannet fra Statens Teaterskole 2015.

Crosset Hove fik sit gennembrud i 2016 med to markante biroller i 'I blodet' og 'Forældrene'. Han fik sin første hovedrolle i 'Vinterbrødre' (2017), og har siden medvirket i blandt andet 'Journal 64' (2018), 'Før frosten' (2019) og 'Kød og blod', såvel som tredje sæson af 'Broen' (2018).

Han blev Robertnomineret for bedste mandlige birolle for 'Forældre' og 'I blodet'. Han modtog også en Bodilnominering for sidstnævnte. Crosset Hove vandt prisen for bedste mandlige skuespiller for sin hovedrolle i Hlynur Pálmasons spillefilmdebut 'Vinterbrødre' ved Locarno Filmfestivalen i Schweiz, 2017. Siden hjemtog han også en Robert for rollen såvel som en Bodil-nominering. I 2019 deltog han i European Film Promotion's talentshowcase Shooting Stars på Berlin Film Festival.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Før frosten 2019 Peder DK/Spillefilm
Kød & blod 2019 David DK/Spillefilm
Journal 64 2018 Curt Wad (ung) DK/Spillefilm
Vinterbrødre 2017 Emil DK/Spillefilm
Forældre 2016 Kjeld, 22 år DK/Spillefilm
I blodet 2016 Knud DK/Spillefilm
Fuglene over sundet 2016 Mand i trenchcoat DK/Spillefilm
Bedrag 1 2016 Andreas Tv-serie
Rastløs 2015 Martin DK/Kort fiktion
Hr. Rotteborgmester og telefonsvareren 2015 Phil Collins DK/Kort fiktion
9. april 2015 Menig Lassen DK/Spillefilm
Mennesker bliver spist 2015 Sune DK/Spillefilm
Natten er ung 2014 Elliott DK/Kort fiktion
Vokseværk 2014 Fabian DK/Kort fiktion
Skybrud 2014 Engel DK/Kort fiktion
Dicte 2 2014 Frederik Tv-serie
En maler 2013 Søn DK/Kort fiktion
Drengeliv 2013 Medvirkende DK/Kort fiktion
Turbo 2012 Asger "Turbo" Frank DK/Kort fiktion
Zomedy 2011 Markus DK/Kort fiktion
Hidden Nightmares 2010 Elliott DK/Kort fiktion
Til alle mine venner 2010 Dönner DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.