Far til fire i Kina

EKSPORT. De to seneste "Far til fire"-film kan se frem til et stort publikum. De er nemlig blevet solgt til kinesisk tv-distribution, hvor en befolkning på over 1.3 mia. kan kigge med.

"Far til fire til søs" og "Far til fire – tilbage til naturen" er netop kommet igennem den kinesiske censur, og er blevet solgt til landets største tv-netværk, CCTV, som vil vise filmene i foråret 2014.

"Det er dejligt, at vores film ikke kun har et publikum herhjemme. Hver 'Far til fire'-film bliver solgt til 20-25 lande, og nu er Kina også på listen," fortæller producer Henrik Møller-Sørensen.

Tidligere er "Far til fire - gi'r aldrig op!" fra 2005 også blevet solgt til Kina, så nu har kineserne adgang til i alt tre af filmene.

Omkring 350 titler slipper igennem den strenge kinesiske tv-censur hvert år. TrustNordisk, som er filmens salgsagent, får ca. 2-3 film godkendt om året til tv. Biografcensuren er endnu skrappere og lader kun omkring 35 ikke-kinesiske film komme i biografen.

"Far til fire til søs" havde dansk premiere i efteråret 2012 og er blevet set af 418.231 biografgængere. "Far til fire – tilbage til naturen" havde premiere i 2011 og blev set af 413.805. 

Ny film og musical

I morgen er der premiere på musicalen "Far til fire – til julebal i Nisseland" i Tivolis koncertsal. Forestillingen kører frem til 30. december. 

Læs mere på www.tiljulebalinisseland.dk

Den næste film i serien "Far til fire - Onkel Sofus vender tilbage" får dansk premiere op til vinterferien den 13. februar 2014. På rolleliste er denne gang bl.a. Jesper Asholt, Kurt Ravn og Bodil Jørgensen.

Teaser til "Far til fire - Onkel Sofus vender tilbage"