Flaskepost fra P åbner flot

BILLETSALG. Hans Petter Molands "Flaskepost fra P" har fået den bedste åbning for en dansk film siden 2010, hvor premiereweekenden blev udvidet til også at omfatte torsdag.

På blot fire dage lagde ikke færre end 154.215 gæster turen forbi biografen for at følge Carl Mørck og Assad i deres opklaring af endnu en bestialsk krimigåde. Dermed overgår den de to tidligere film i serien, der også er at finde på listen over bedste åbningsweekender.

Vi skal helt tilbage til "Anja og Viktor" i 2001 for at finde en dansk film, der har solgt flere billetter i sin åbningsweekend. Helt præcist 157.305 billetter blev det til på premiereweekendens dengang blot tre dage.

Top-10 danske åbningsweekender (2010-2016)

 

Medregnet forpremierer er "Flaskepost fra P" nu allerede set af 207.669 gæster.

 

Producer Louise Vesth udtrykker glæde, stolthed og taknemmelighed i en pressemeddelelse fra Zentropa:

"Det er helt vildt. Vi er lykkelige. Vi har gjort os umage med at udvikle universet og lave film, som både underholder og imponerer. Jeg er stolt over, at vi i dansk film har kunne opbygge en højkvalitets filmserie med de bedste skuespillere og filmfolk, vi har. Vi skal glæde os over, at danskerne i den grad har taget både film og bøger til sig. Jeg er taknemmelig for at bo i et land, hvor vi har en stolt filmtradition, og hvor danskerne ser danske film."

Louise Vest har også produceret de to tidligere film i serien.