enda

Hans Petter Moland

(1955 – )

Instruktør. Født 17. oktober 1955 i Norge. Moland er uddannet på Emerson i Boston og har boet i USA i en årrække, men er nu bosiddende i Oslo.

Moland har haft flere film i konkurrence til filmfestivalen i Berlin. I 2004 konkurrerede Moland med "The Beautiful Country", der har Nick Nolte, Tim Roth og Bai Ling i hovedrollerne. Spillefilmen "En ganske rar mand" (2010), med Stellan Skarsgård i hovedrollen, vandt Berliner Morgenpost Readers' prisen ved Berlinalen i 2010 og "Kraftidioten" deltog i konkurrence i 2014.


Den Norske "Aberdeen" (2000) havde verdenspremiere i Karlovy Vary, hvor den også var i konkurrence. Filmen har derudover vundet priser til filmfestivaler i USA, Milano og til European Film Festival.


Molands anden film "Zero Kelvin" (1995) fik premiere i San Sebastian og vandt den præstigefyldte Special Jury Prize. Derudover vandt den for bedste europæiske film ved Asta Awards i København og bedste film ved det norske Amanda Awards.


For filmatiseringen af den berømte norske bog "Kammerat Pedersen" (2006) vandt Moland prisen for bedste instruktør ved Montreal World Film Festival, og hans kortfilm "United We Stand" vandt Grand Prix prisen ved Clairmont Ferrand og yderligere 23 priser verden over.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Ud og stjæle heste 2019 Instruktion, Manuskriptforfatter U/Spillefilm
Cold Pursuit 2019 Instruktion U/Spillefilm
Flaskepost fra P 2016 Instruktion DK/Spillefilm
Kraftidioten 2014 Instruktion, Historie, Executive producer U/Spillefilm
En ganske rar mand 2010 Instruktion U/Spillefilm
Kammerat Pedersen 2006 Instruktion U/Spillefilm
United we stand 2002 Instruktion U/Kort fiktion
Kærlighedens køtere 1995 Instruktion, Manus U/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Torun, Camerimage 2016-11-12 Flaskepost fra P
Sao Paulo Int. Film Festival 2016-10-20 Flaskepost fra P
Ghent Flanders Int. Film Festival 2016-10-11 Flaskepost fra P
Neuchatel International Fantastic Film Festival 2016-07-01 Flaskepost fra P
Edinburgh International Film Festival 2016-06-15 Flaskepost fra P
Moscow - Royal Danish Embassy 2016-04-20 Flaskepost fra P
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.