enda

Louise Vesth

(1973 - )

Producer. Født 18/3 1973. Uddannet producer fra Den Danske Filmskole i 2001 og blev kort efter ansat hos Zentropa.

Vesths første spillefilm var 'Kald mig bare Aksel' (Pia Bovin, 2002). I det hele taget var hun optaget af børne- og ungdomsfilm i begyndelsen af sin karriere og producerede også film som 'Råzone' (2006), 'Om natten' (2007), som blev nomineret til en Oscar, og 'Ekko' (2007). I samme periode var hun producer på den succesrige tv-serie 'Klovn' (2005-09) og senere på spillefilmen 'Klovn - the Movie' (2010), som blev den mest sete film i Danmark i 2010.

Louise Vesth har haft langvarigt samarbejde med instruktører som Christian E. Christiansen, Mikkel Nørgaard, Nikolaj Arcel, Anders Rønnow Klarlund og Lars von Trier. For Nikolaj Arcel har hun blandt andet produceret den Oscar-nominerede 'En kongelig affære' (2012), for Mikkel Nørgård har hun produceret Jussi Adler-Olsen-filmatiseringerne 'Kvinden i buret' (2013) og 'Fasandræberne' (2014) foruden trilogiens afslutning 'Flaskepost fra P' af Hans Petter Moland. Hun har været Lars von Triers faste producer siden 'Melancholia' (2011).

Internationale filmproduktioner har altid haft Louise Vesths store interesse, både med hensyn til finansiering og distribution. Det udfordrer hendes professionelle kunnen, men samtidig ser hun det også som sit job at holde sig selv og instruktøren fast på filmens oprindelige ide, når alle de praktiske detaljer og valg melder sig. Hun mestrer at kombinere det kommercielle med det kunstneriske og arbejder meget gerne sammen med den yngre generation af instruktører.

I 2008 blev Louise Vesth medlem af Zentropas bestyrelse, og samme år repræsenterede hun Danmark som en af de europæiske 'Producers on the Move' ved filmfestivalen i Cannes. I 2013 modtog hun sammen med Sisse Graum Jørgensen Erik Ballings rejselegat.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Harpiks 2020 Producer DK/Spillefilm
The House That Jack Built 2018 Producer DK/Spillefilm
Journal 64 2018 Producer DK/Spillefilm
Håbet 2018 Executive producer Tv-serie
Du forsvinder 2017 Producer DK/Spillefilm
Flaskepost fra P 2016 Producer DK/Spillefilm
The Model 2016 Executive producer DK/Spillefilm
Lev stærkt 2014 Producer DK/Spillefilm
Fasandræberne 2014 Producer DK/Spillefilm
Nymphomaniac Director's Cut 2014 Producer DK/Spillefilm
Nymphomaniac 2013 Producer DK/Spillefilm
Kvinden i buret 2013 Producer DK/Spillefilm
The Weight of Elephants 2013 Executive producer DK/Spillefilm
En kongelig affære 2012 Producer DK/Spillefilm
The Secret Society of Fine Arts 2012 Producer DK/Spillefilm
ID:A 2011 Producer DK/Spillefilm
Melancholia 2011 Producer DK/Spillefilm
Klovn - the Movie 2010 Producer DK/Spillefilm
Sandheden om mænd 2010 Producer DK/Spillefilm
Zoomerne 2009 Producer DK/Spillefilm
Dig og mig 2008 Producer DK/Spillefilm
Mikkel og guldkortet 2008 Producer Tv-serie
Hvordan vi slipper af med de andre 2007 Producer DK/Spillefilm
Om natten 2007 Producer DK/Kort fiktion
Ekko 2007 Co-producer DK/Spillefilm
Råzone 2006 Producer DK/Spillefilm
Klovn 2005 Producer Tv-serie
Zozo 2005 Co-producer U/Spillefilm
Manderlay 2005 Line producer DK/Spillefilm
2 ryk og en aflevering 2003 Producer DK/Spillefilm
Kops 2003 Co-producer U/Spillefilm
Kald mig bare Aksel 2002 Producer DK/Spillefilm
Sidste weekend 2001 Producer DK/Kort fiktion
Når lysterne tændes 2001 Line producer DK/Kort fiktion
Mine drømmes hus 1997 Producer DK/Dokumentarfilm
Antons blå flyver 1996 Casting-assistent DK/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Voksenjuryens 1. Pris 2003 Berlinale 2003 Kald mig bare Aksel
Juryens 1. Pris 2003 Amsterdam Cinekid 2003 Kald mig bare Aksel
Voksenjuryens 2. Pris, Spillefilm 2003 Chicago Int. Children's Film Festival 2003 Kald mig bare Aksel
2. Bedste Film 2008 Austin Fantastic Fest 2008 Hvordan vi slipper af med de andre
Bedste Spillefilm, Juryens Pris 2008 Skip City International D-Cinema Festival 2008 Ekko
Best Actress 2011 Cannes, Festival de 2011 Melancholia
Best Feature Cheval Noir 2011 Montreal Fantasia Int Film Festival 2011 Klovn - the Movie
Gutbuster Comedy Feature "Best Film" 2011 Austin Fantastic Fest 2011 Klovn - the Movie
Gutbuster Comedy Feature "Best Screenplay" 2011 Austin Fantastic Fest 2011 Klovn - the Movie
Silver Bear - Best Actor 2012 Berlinale 2012 En kongelig affære
Silver Bear - Best Screenplay 2012 Berlinale 2012 En kongelig affære
Publikumsprisen - World Cinema 2012 Los Angeles, AFI Int. Festival 2012 En kongelig affære
Nominated Best Foreign Language Film 2013 Golden Globes 2013 En kongelig affære
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Hong Kong International Film Festival 2019-03-18 The House That Jack Built
Göteborg International Film Festival 2019-01-25 The House That Jack Built
Palm Springs International Film Festival 2019-01-03 Journal 64
Goa - Int. Film Festival of India 2018-11-20 The House That Jack Built
Lithuania Scanorama Film Forum 2018-11-08 Journal 64
Lübeck, Nordische Filmtage 2018-10-30 Journal 64
Mumbai Film Festival 2018-10-25 The House That Jack Built
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2018-10-05 Journal 64
Busan International Film Festival 2018-10-04 The House That Jack Built
Montreal, Festival International Nouveau Cinema 2018-10-03 The House That Jack Built
Reykjavik Film Festival 2018-09-27 En kongelig affære
Hamburg FilmFest GmbH 2018-09-27 Journal 64
Moscow - Royal Danish Embassy 2018-09-19 Du forsvinder
Cannes, Festival de 2018-05-08 The House That Jack Built
Hong Kong International Film Festival 2018-03-19 Du forsvinder
Santa Barbara Int. Film Festival 2018-01-31 Du forsvinder
Palm Springs International Film Festival 2018-01-02 Du forsvinder
Stockholm International Film Festival 2017-11-08 Du forsvinder
Moscow - Royal Danish Embassy 2017-10-18 Der kommer en dag
Hamburg FilmFest GmbH 2017-10-05 Du forsvinder
Toronto International Film Festival 2017-09-07 Du forsvinder
Kristiansand International Children's Film Festival 2017-04-25 Der kommer en dag
Palm Springs International Film Festival 2017-01-05 Der kommer en dag
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2016-11-27 Der kommer en dag
Goa - Int. Film Festival of India 2016-11-20 Der kommer en dag
Torun, Camerimage 2016-11-12 Flaskepost fra P
Tallinn Black Nights Film Festival 2016-11-11 Der kommer en dag
Lithuania Scanorama Film Forum 2016-11-03 Der kommer en dag
Lübeck, Nordische Filmtage 2016-11-02 Der kommer en dag
Sao Paulo Int. Film Festival 2016-10-20 Flaskepost fra P
Ghent Flanders Int. Film Festival 2016-10-11 Flaskepost fra P
London Film Festival 2016-10-07 Der kommer en dag
Hamburg FilmFest GmbH 2016-09-29 Der kommer en dag
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2016-08-20 Der kommer en dag
Giffoni Film Festival 2016-07-15 Der kommer en dag
Edinburgh International Film Festival 2016-06-15 Flaskepost fra P
Moscow - Royal Danish Embassy 2016-04-20 Kvinden i buret
Transilvania International Film Festival 2015-05-29 Nymphomaniac
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2015-04-15 Nymphomaniac
Sofia International Film Festival 2015-03-05 Nymphomaniac
Goa - Int. Film Festival of India 2014-11-20 Nymphomaniac
Torun, Camerimage 2014-11-15 Kvinden i buret
Lithuania Scanorama Film Forum 2014-11-06 Kvinden i buret
Stockholm International Film Festival 2014-11-05 Nymphomaniac
Lübeck, Nordische Filmtage 2014-10-29 Lev stærkt
Vienna Film Festival, Viennale 2014-10-23 Nymphomaniac
Mumbai Film Festival 2014-10-17 Nymphomaniac
Ghent Flanders Int. Film Festival 2014-10-14 Nymphomaniac
Hamburg FilmFest GmbH 2014-09-25 Fasandræberne
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2014-09-18 Nymphomaniac
Austin Fantastic Fest 2014-09-18 Fasandræberne
Venice International Film Festival 2014-08-27 Nymphomaniac
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2014-08-16 Lev stærkt
Shanghai International Film Festival 2014-06-14 Kvinden i buret
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2014-05-30 Lev stærkt
Seattle International Film Festival 2014-05-15 Kvinden i buret
Berlinale 2014-02-06 Nymphomaniac
Göteborg International Film Festival 2014-01-24 Kvinden i buret
Rotterdam, International Film Festival 2014-01-22 Lev stærkt
Palm Springs International Film Festival 2014-01-03 Kvinden i buret
Marrakech International Film Festival 2013-11-29 Melancholia
Lübeck, Nordische Filmtage 2013-10-30 Kvinden i buret
Mumbai Film Festival 2013-10-17 Kvinden i buret
Amsterdam Cinekid 2013-10-16 Kald mig bare Aksel
Busan International Film Festival 2013-10-03 Kvinden i buret
Hamburg FilmFest GmbH 2013-09-26 Kvinden i buret
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2013-09-19 Kvinden i buret
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2013-08-15 Kvinden i buret
Locarno, Festival internazionale del film 2013-08-07 Kvinden i buret
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2013-05-27 Råzone
Guadalajara Film Festival 2013-03-01 En kongelig affære
Santa Barbara Int. Film Festival 2013-01-24 En kongelig affære
Torun, Camerimage 2012-11-24 En kongelig affære
Buenos Aires, Mar Del Plata Int. FF 2012-11-17 Klovn - the Movie
Lithuania Scanorama Film Forum 2012-11-08 En kongelig affære
Sevilla Festival de Cine 2012-11-02 En kongelig affære
Mumbai Film Festival 2012-10-18 En kongelig affære
Busan International Film Festival 2012-10-04 En kongelig affære
Haifa International Film Festival 2012-09-29 En kongelig affære
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2012-09-15 En kongelig affære
Toronto International Film Festival 2012-09-06 En kongelig affære
Telluride Film Festival 2012-08-31 En kongelig affære
Shanghai International Film Festival 2012-06-16 Melancholia
Moscow - Royal Danish Embassy 2012-05-10 En kongelig affære
Beijing International Film Festival 2012-04-23 Melancholia
Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2012-04-05 ID:A
Istanbul Int. Film Festival 2012-03-31 En kongelig affære
Austin Fantastic Fest 2012-02-10 Klovn - the Movie
Berlinale 2012-02-09 En kongelig affære
Lithuania Scanorama Film Forum 2011-11-10 Sandheden om mænd
Buenos Aires, Mar Del Plata Int. FF 2011-11-05 Melancholia
Los Angeles, AFI Int. Festival 2011-11-03 Melancholia
Mumbai Film Festival 2011-10-13 Melancholia
Busan International Film Festival 2011-10-06 Melancholia
Chicago International Film Festival 2011-10-06 Melancholia
Austin Fantastic Fest 2011-09-22 Klovn - the Movie
Toronto International Film Festival 2011-09-08 Melancholia
Moscow - Royal Danish Embassy 2011-09-05 Sandheden om mænd
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2011-08-21 Sandheden om mænd
Montreal Fantasia Int Film Festival 2011-07-14 Klovn - the Movie
München International Film Festival 2011-06-24 Sandheden om mænd
Moscow Int. Film Festival 2011-06-23 Melancholia
Edinburgh International Film Festival 2011-06-15 Sandheden om mænd
Cannes, Festival de 2011-05-11 Melancholia
Beijing International Film Festival 2011-04-23 Zoomerne
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2011-04-06 Sandheden om mænd
Göteborg International Film Festival 2011-01-28 Sandheden om mænd
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2010-12-06 Zoomerne
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2010-08-18 Sandheden om mænd
Kristiansand International Children's Film Festival 2010-04-27 Zoomerne
Malmö, BUFF 2010-03-16 Zoomerne
Lübeck, Nordische Filmtage 2009-11-04 Dig og mig
Skip City International D-Cinema Festival 2009-07-10 Dig og mig
Göteborg International Film Festival 2009-01-23 Dig og mig
Lübeck, Nordische Filmtage 2008-10-29 Om natten
Austin Fantastic Fest 2008-09-18 Hvordan vi slipper af med de andre
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2008-09-18 Ekko
Skip City International D-Cinema Festival 2008-07-19 Ekko
Bucheon International Fantastic Film Festival 2008-07-18 Hvordan vi slipper af med de andre
Berlinale 2008-02-07 Ekko
Göteborg International Film Festival 2008-01-25 Ekko
Tallinn Black Nights Film Festival 2007-11-30 Råzone
Lithuania Scanorama Film Forum 2007-11-08 Råzone
Los Angeles, AFI Int. Festival 2007-11-01 Ekko
Lübeck, Nordische Filmtage 2007-10-31 Råzone
London Film Festival 2007-10-17 Ekko
Ghent Flanders Int. Film Festival 2007-10-09 Ekko
Hamburg FilmFest GmbH 2007-09-27 Ekko
San Sebastian International Film Festival 2007-09-20 Ekko
Sarajevo Film Festival 2007-08-17 Råzone
Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2007-04-05 Hvordan vi slipper af med de andre
Berlinale 2007-02-08 Råzone
Göteborg International Film Festival 2007-01-26 Hvordan vi slipper af med de andre
Discovery - Scotland's Int. Film Fest for Children & Young People 2005-09-19 2 ryk og en aflevering
Tallinn Black Nights Film Festival 2004-11-27 2 ryk og en aflevering
Oulu Int. Children's Film Festival 2004-11-15 2 ryk og en aflevering
Ghent Flanders Int. Film Festival 2004-10-05 2 ryk og en aflevering
Haifa International Film Festival 2004-09-30 2 ryk og en aflevering
Rio de Janeiro Film Festival 2004-09-23 2 ryk og en aflevering
Giffoni Film Festival 2004-07-17 2 ryk og en aflevering
Karlovy Vary International Film Festival 2004-07-02 2 ryk og en aflevering
Kristiansand International Children's Film Festival 2004-04-27 2 ryk og en aflevering
Skip City International D-Cinema Festival 2004-03-19 Kald mig bare Aksel
Malmö, BUFF 2004-03-09 2 ryk og en aflevering
Berlinale 2004-02-05 2 ryk og en aflevering
Oulu Int. Children's Film Festival 2003-11-17 Kald mig bare Aksel
Chicago Int. Children's Film Festival 2003-10-23 Kald mig bare Aksel
Amsterdam Cinekid 2003-10-12 Kald mig bare Aksel
München International Film Festival 2003-06-28 Kald mig bare Aksel
New York Tribeca Film Festival 2003-05-03 Kald mig bare Aksel
Kristiansand International Children's Film Festival 2003-04-29 Kald mig bare Aksel
Stockholm Film Festival Junior 2003-04-06 Kald mig bare Aksel
Moscow - Royal Danish Embassy 2003-04-05 Kald mig bare Aksel
Malmö, BUFF 2003-03-12 Kald mig bare Aksel
Berlinale 2003-02-06 Kald mig bare Aksel
Lübeck, Nordische Filmtage 2002-10-31 Kald mig bare Aksel
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.