Forårets støttede spil

SPIL. DFI's Spilordning præsenterer nu de første spil, der støttes i forårets ansøgningsrunde. Der gives støtte til i alt 12 nye produktioner af både etablerede kræfter og nye talenter.

Årets første ansøgningsrunde til Spilordningen er afsluttet. Fire spil får projektudviklingsstøtte og otte får støtte til idéudvikling.

Spilordningen har i alt modtaget 18 ansøgninger til projektudviklingsstøtte og 30 til idéudvikling, hvilket svarer til deltagelsen ved sidste ansøgningsrunde. Og kvaliteten af de modtagne ansøgninger glæder spilredaktør Simon Løvind: 

Fakta

Spilordningen støtter idéudvikling og projektudvikling af digitale spil til børn og unge, jf. "Filmaftalen 2011-2014". Ordningen råder over i alt 20 millioner kroner i aftaleperioden.

Støttemidlerne fordeles ved to årlige ansøgningsrunder. Ansøgningsfrister er i foråret og efteråret.

Ansøgninger bliver vurderet af en spilredaktion bestående af redaktør Simon Løvind, Det Danske Filminstitut samt de to eksterne redaktionsmedlemmer Thomas Vigild og Chris Mottes. Læs mere om Spilordningen.

"Projekterne har en stor spredning på platforme, og producenterne afsøger stadig nye måder at møde sit publikum på. Samtidig er det godt at se, at selvom Spilordningen har mere end 20 igangværende projekter, er der stadig mere end 40 andre firmaer og konstellationer, der søger, hvilket vidner om en fortsat rig og voksende underskov inden for spilproduktion."

Læs mere om tre af de projektudviklingsstøttede spil nedenfor. De øvrige projekter er fortsat i direktionsbehandling og vil efterfølgende blive offentliggjort på http://www.dfi.dk/Branche_og_stoette/Spilordningen/Stoettede-spil.aspx

Støttede spil - forår 2013

(Flere spil vil blive tilføjet)

Arena_world

Arena World

Genre: Action RPG med level editor
Platform: Online PC / Mac / Linux og konsol
Producent: BetaDwarf ApS
Støttebeløb: DKK 580.000 (projektudvikling)
 

ARENA WORLD er et spil, der står på skuldrene af spillet FORCED (Støttet 2011 - se nedenfor). FORCED er et arenabaseret gladiator spil, hvor op til 4 spillere nedkæmper computerstyrede fjender ved hjælp af et tæt samarbejde. ARENA WORLD er en udvidelse af spilet, hvor spillerne selv kan designe baner (arenaer) via en avanceret editor, der både sætter en i stand til at formgive arena og landskab, men også til at udtænke et spilforløb hvor fjender og deres våben kan tilpasses og indsættes løbende gennem kampen udfra arena-skaberens selvdefinerede koreografi. Derefter kan andre spillere kæmpe i den brugerskabte arena via et online community. Skabere af arenaer kan konkurrere om at frembringe de mest spektakulære og populære baner, som vil blive benyttet i online-turneringer organiseret af udviklerne.


 Mutazione
 

Mutazione

Genre: Adventure game
Platform: PC / Mac / Linux
Producent: Die Gute Fabrik ApS
Støttebeløb: DKK 824.000 (projektudvikling)

MUTAZIONE er et eksplorativt 2D adventure spil, hvor spilleren - som pigen Kay - udforsker en sær og frodig parallel verden befolkede af venlige mutater. Efter et motorcykelstyrt er Kay havnet i en tropisk skov med et alsidigt planteliv. Efter en tur gennem skoven er hun i en landsby ved navn Mutazione fyldt med usædvanlige indbyggere. Hun ved ikke, hvordan hun endte der, men ved at tale med dem og lære planternes hemmeligheder at kende, begynder hun at ane en vej ud af skoven. Både den rige grafik og spillets musik forandrer sig dynamisk, både efter døgnets timer og desuden påvirket af særlige frø, der kan plantes og vokse op. Måske planten sætter en frugt, der kan gives som gave til indbygger, og dermed åbner op for en ny fortælling og nye spor til både byens og Kays egen historie.


Spaceship_adventure

 

Spaceship Adventure

Genre: SciFi puzzle stealth game
Platform: Wii U
Producent: KnapNok Games ApS i samarbejde med Nifflas
Støttebeløb: DKK 485.000 (projektudvikling)

SPACESHIP ADVENTURE er et SciFi spil, hvor man skal navigere et rumskib rundt på en fremmed og fjendtlig planet. I det ukendte miljø, hvor væsener gemmer sig i tågen, skal man snige sig forbi fjender og undgå forhindringer. Spillets gameplay fokuserer på den tekniske styring af rumskibet og udnytter Wii U platformens særlige mulighed for at veksle mellem en personlig skærm i spillerens controller og TV-skærmens store billede. Desuden åbner denne form op for asymmetrisk co-op spil, hvor to spillere med forskellige opgaver samarbejder om at styre rumskibet sikkert frem.