Gør en forskel

INITIATIV. Ditte Haarløv Johnsens "Under den samme himmel" har givet anledning til initiativet Sov Godt, der skal skaffe udenlandske hjemløse en varm seng vinteren over. Initiativet kan støttes frem til den 24. december. 

"Sov Godt" er et initiativ, der forsøger at indsamle 250.000 kr. til at drive Nørrebrohallen som herberg over vinteren til hjemløse udlændinge i Danmark. Efter arkitekt Mads Lund, filmproducer Vibeke Vogel og kampagneleder Josephine Michau havde set og arbejdet med "Under den samme himmel", igangsatte de i samarbejde med Blå Kors en indsamling. Vibeke Vogel har produceret filmen, og Josephine Michau har arbejdet med kampagnen til filmen.

"Når man sidder med en film som "Under den samme himmel", er det umuligt ikke at blive berørt. I mit arbejde med kampagnen har jeg været i berøring med de folk, filmen drejer sig om og de seje folk, der på frivillig basis arbejder for at give dem nogle bedre kår her i Danmark. Når det sker, så er et initiativ som Sov Godt det mindste, man kan gøre," fortæller initiativtager Josephine Michau.

Støt

Du kan støtte "Sov godt" på caremaker.dk

Du kan også støtte med 100 kr. ved at sende en SMS med teksten: "SOVGODT" til 1940.

Følg "Sov Godt" på facebook.

"Det er jo dét, dokumentarfilm kan – bevæge mennesker til at gøre en forskel," siger instruktør Ditte Haarløv Johnsen i et kort interview om initiativet som følge af hendes film. "Men jeg synes ikke, filmens succes skal måles på baggrund af efterfølgende initiativer," påpeger Ditte Haarløv Johnsen. 

Læs også interviewet "Mennesker i venteposition".

"Under den samme himmel" går tæt på nogle afrikanske bådflygtninge, der sætter livet på spil i håb om at få en bedre tilværelse i Europa. Filmen er optaget i Nouadhibou i Vestafrika, i Syracusa i Italien og i København.

"Under den samme himmel" havde stor succes med mange solgte billetter og en ekstravisning under CPH:DOX, der forløb i november.

Filmen kan ses hjemmefra på filmstriben.dk med dit bibliotekslogin og til undervisning på filmcentralen.dk med dit Uni-Login. Den er produceret for Bullitt Film med støtte fra New Danish Screen.

Støt

 

Du kan støtte "Sov godt" på caremaker.dk frem til den 24. december.

Du kan også støtte med 100 kr. ved at sende en SMS med teksten: "SOVGODT" til 1940.

Følg "Sov Godt" på facebook.

 

Støttevideo