Gyser i Thyborøn

PRODUKTION. Jonas Arnby debuterer som spillefilminstruktør med "Når dyrene drømmer", der begynder optagelse on location i Nordvestjylland i september. Lars Mikkelsen, Sonja Richter, Sonia Suhl og Jakob Oftebro indtager filmens hovedroller.

Det er med Lars Mikkelsen, Sonja Richter og Sonia Suhl i hovedrollerne, når Jonas Arnby debuterer som spillefilminstruktør med gyserfilmen "Når dyrene drømmer" – en gyserfilm om en ung piges frigørelse og voldsomme hævn over en omverden, der ydmyger, foragter og frygter hende – og allerhelst ser hende dø og forsvinde... En film om intolerance og retten til at være den, man er.

Marie er en smuk og ensom 16-årig pige, som lever i en isoleret landsby på en lille ø ud for den danske vestkyst. Maries mor er alvorligt syg af en ukendt sygdom og Maries far, Thor, passer den lille familie. Marie opdager pludseligt, at mystiske ting sker med hende og hendes krop, og hun føler, at hun er ved at miste kontrollen over sig selv. Det går op for Marie, at Thor skjuler noget for hende om moderens sygdom. Flere mystiske dødsfald finder sted på den lille ø, og Marie mærker, at dyret inden i hende er ved at tage over – bogstaveligt talt.

Ifølge filmkonsulent Rasmus Horskjær bliver det en kunstnerisk udfordrende og emotionelt pirrende gyserfilm, der skiller sig ud fra den sikre mainstream.

"Thyborøn opleves fremmed og latent truende på en facon, der gør det svært begribeligt, at her blot er tale om en dansk fiskerihavn. Dette kombineret med den unge amatørskuespillerinde Sonja Suhls sarte, dyriske udtryk, skaber et stærkt afsæt for en grusom og gribende tragedie," vurderer filmkonsulent Rasmus Horskjær.

Projektet er drevet frem af nye og lovende kræfter. Filmen bliver instruktør Jonas Arnbys spillefilmsdebut. Manuskriptet er udformet af Rasmus Birch, der bl.a. har skrevet manuskript til "Broderskab".

"Når dyrene drømmer" bliver produceret af Ditte Milsted og Caroline Schlüter Bingestam for Alphaville Pictures Copenhagen. Filmen har modtaget 8.2 mio. kr. i produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Rasmus Horskjær.

Der er forventet dansk premiere i sommeren 2014.