enda

Jonas Alexander Arnby

(1974 – )

Instruktør, født 1974. Uddannet instruktør fra den alternative filmskole Super16 i 2004. Han har også studeret ved London School of Media, hvor han blev færdiguddannet i 2000.

Arnby startede sin karriere med diverse assisterende roller indenfor produktion, i art department og som assisterende instruktør. Siden 1995 har han instrueret prisvindende musikvideoer, kommercielle film såvel som kortfilm.

Jonas Alexander Arnby debuterede som spillefilminstruktør med 'Når dyrene drømmer' (2014), der var udtaget til det prestigefyldte sideprogram Semaine de la Critique på filmfestivalen i Cannes i 2014. Filmen blev senere nomineret til 11 Robert- og Bodil-statuetterne, hvoraf den modtog tre. 'Selvmordsturisten' er hans anden spillefilm.

Han er medstifter af det kreative kollektiv Brainstorm Club i München, som specialiserer sig i motion graphic.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Selvmordsturisten 2019 Instruktion DK/Spillefilm
Når dyrene drømmer 2014 Instruktion, Idé DK/Spillefilm
Manden der blandt andet var en sko 2004 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Hjemvendt 2001 Instruktion, Manuskript, Producer DK/Kort fiktion
Dancer in the Dark 2000 Rekvisitørassistent DK/Spillefilm
Når mor kommer hjem... 1998 Rekvisitørassistent DK/Spillefilm
Ørnens øje 1997 Produktionsassistent DK/Spillefilm
En vaskeægte Historie 1996 Instruktion DK/Kort fiktion
Breaking the Waves 1996 Rekvisitørassistent DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Malmö, BUFF 2015-03-09 Når dyrene drømmer
Torun, Camerimage 2014-11-15 Når dyrene drømmer
Stockholm International Film Festival 2014-11-05 Når dyrene drømmer
Morelia International Film Festival 2014-10-17 Når dyrene drømmer
Sao Paulo Int. Film Festival 2014-10-16 Når dyrene drømmer
London Film Festival 2014-10-08 Når dyrene drømmer
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2014-10-03 Når dyrene drømmer
Bergen International Film festival 2014-09-24 Når dyrene drømmer
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2014-09-18 Når dyrene drømmer
Austin Fantastic Fest 2014-09-18 Når dyrene drømmer
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2014-08-16 Når dyrene drømmer
Melbourne Film Festival 2014-07-31 Når dyrene drømmer
Bucheon International Fantastic Film Festival 2014-07-17 Når dyrene drømmer
Wellington - New Zealand Film Festival 2014-07-17 Når dyrene drømmer
Montreal Fantasia Int Film Festival 2014-07-17 Når dyrene drømmer
München International Film Festival 2014-06-27 Når dyrene drømmer
Sydney Film Festival 2014-06-04 Når dyrene drømmer
Semaine de la Critique, Cannes 2014-05-15 Når dyrene drømmer
Cannes, Festival de 2014-05-14 Når dyrene drømmer
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.