Coster-Waldau hovedrolle i Selvmordsturisten

I PRODUKTION. Jonas Alexander Arnby er i gang med optagelserne til sin anden film, der ud over Nikolaj Coster-Waldau også har Tuva Novotny, Solbjørg Højfeldt og Sonja Richter på rollelisten. Rasmus Birch har skrevet manuskript til filmen, som produceres af Snowglobe.

Jonas Alexander Arnby er lige nu i gang med optagelserne til ’Selvmordsturisten’, som finder sted i det vestlige Norge, omkring Trollhättan i Sverige og i Berlin. Optagelserne varer indtil udgangen af november, og der er forventet biografpremiere den 21. november 2019.

Filmen følger forsikringsagenten Max, som er midt i en eksistentiel krise. Under opklaringen af en vanskelig sag om en gift mands forsvinden kommer han på sporet af det hemmelige Aurora Hotel, som han tjekker ind på. Hotellet er et enestående, afsidesliggende luksus-resort, der specialiserer sig i selvmord. Hans efterforskning afslører en foruroligende sandhed, der får Max til at sætte spørgsmålstegn ved selve livet, døden og hans egen forståelse af virkeligheden.

Jonas Alexander Arnby debuterede i 2014 med den anmelderroste og prisvindende ’Når dyrene drømmer’, der blev udtaget til det prestigefyldte sideprogram Semaine de la Critique på Cannes Film Festival og senere nomineret til i alt 11 Robert- og Bodil-statuetter, hvoraf den modtog tre.

Jonas Alexander Arnby er uddannet fra den uafhængige filmskole Super16 i 2004 og fra London School of Media i 2000. Manuskriptet til filmen er skrevet af Rasmus Birch, som også skrev 'Når dyrene drømmer'. Rasmus Birch er autodidakt manuskriptforfatter og fik sin spillefilmdebut med Nicolo Donatos ’Broderskab’ (2010).

'Selvmordsturisten' produceres af Eva Jakobsen, Katrin Pors og Mikkel Jersin for Snowglobe med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Mikkel Munch-Fals.