Hassan og ramadanen

WEBSERIE. Hassan er 11 år, og han har valgt at prøve at faste gennem ramadanen. Hassan indtager hovedrollen i Ulla Søes nye webserie og dokumentarfilm. Første afsnit af serien vises på dr.dk/ultra 26. maj i forbindelse med ramadanens start, og dokumentarfilmen vises på DR Ultra den 25. juni på DR Ultra i forbindelse med Eid.

Selvom Hassan kun er 11 år, har han besluttet sig for at faste fuldt ud i ramadanmåneden. Han ønsker brændende at være en del af familiens fællesskab under ramadanen og at gøre det samme som sine ældre brødre. I Hassans familie er det op til den enkelte, om man vil faste eller ej, og hans forældre har da heller ingen forventninger om, at Hassan allerede skal begynde som 11-årig. Hans mor sender også en nød-madpakke med i skolen hver dag, hvis sulten bliver for stor.

"Jeg ønsker at fortælle en almindelig hverdagshistorie om en 11-årig dreng" – Ulla Søe

"Med webserien 'Hassan' og dokumentarfilmen 'Hassan og ramadanen' har jeg ønsket at fortælle en almindelig hverdagshistorie om en 11-årig dreng, der som alle andre børn skal finde sin egen identitet og plads i familien," fortæller filmen og seriens instruktør Ulla Søe og fortsætter:

"Det har været vigtigt for mig at vise børn fra andre kulturer, at deres liv og traditioner er interessante og vigtige, og at deres historier sagtens kan finde vej til de nationale medier. Men det har også været vigtigt at give andre børn indblik i muslimske børns liv. De fleste børn kender muslimske børn fra klassen og fra fritidsaktiviteter, og de ved, at nogle muslimer holder ramadan og Eid, men de har ikke set det udfoldet i en længere dokumentarisk fortælling fortalt til børn."

Der er forskellige udlægninger af, hvornår man skal begynde at faste i Islam, men det almindelige er, at man skal begynde, når man er kommet i puberteten. Hassan og hans familie er shiamuslimer og kom til Danmark fra Irak for 15 år siden.

Ulla Søe og producer Mette Mailand har arbejdet med børne- og ungdomsdokumentarer og tv-programmer de seneste 10 år. Sammen har de udviklet, produceret og instrueret en række anerkendte produktioner til de yngste børn, de større børn og til teenagere. 

Serien "Hassan" er på 17 afsnit af mellem 4-9 min. varighed. Filmen "Hassan og Ramadanen" varer i alt 50 minutter.

Webserien og dokumentarfilmen er produceret af Plus Pictures med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Ulla Hæstrup.

Hassan (webserie)

Hvor: dr.dk/ultra
Hvornår: Løbende fra 26. maj

Hassan og ramadanen (dokumentarfilm)

Hvor: DR Ultra
Hvornår: 25. juni