Kom til film og debat i FolkeBio

FOLKEMØDE 2016. Filminstituttet inviterer i samarbejde med Politiken til film og debat under årets Folkemøde i Allinge.

Hvordan kommer man videre med livet og kærligheden efter en blodprop? Har det en pris, når videnskaben trodser evolutionen? Afspejler idéen om spiselige insekter vores ødelagte fødevaresystemer, eller er det netop løsningen? Hvad betyder den stigende kommercialisering af krige? Hvad ved vi egentlig om den magtfulde tjeneste facebook? Og kan et meditativt billeddigt om naturen få os til at se på verden med nye øjne? Det er nogle af de mange spørgsmål, der bliver rejst, når Filminstituttet i samarbejde med Politiken under Folkemødet igen inviterer til film og debat – med filmfolk, medvirkende, politikere, meningsdannere og ikke mindst publikum. 

Det hele foregår i og omkring en gammel Lade på Lindeplads i Allinge, der under Folkemødet er indrettet til en lille biograf. Velkommen i FolkeBio! 

Folkemøde

Folkemødet finder sted hvert år i uge 24 i den nordbornholmske havneby, Allinge.

Folkemødet er en årlig påmindelse om, at det åbne danske demokrati er værd at værne om og påskønne.

Folkemødet 2016 åbner torsdag den 16. juni og lukker søndag den 19. juni.

Det primære formål med Folkemødet er at styrke demokratiet og dialogen i Danmark. Det sker ved at skabe en ny ramme om møder mellem beslutningstagerne i erhvervslivet, interesse-organisationer og politikere fra Folketinget, EU, kommuner og regioner. Og ved at give borgerne mulighed for at møde beslutningstagerne ansigt til ansigt. 

Læs mere på Folkemødets hjemmeside.

Se begivenheden og hvem der deltager på facebook.

PROGRAM


Torsdag den 16. juni 

15:00 | "Den unge Zlatan". Instruktør: Fredrik Gertten og Magnus Gertten. 

Filmen følger Zlatans vej fra ghetto til superstjerne på den internationale fodboldhimmel. Det er historien om et ungt talent under pres; fra holdspillere, managers og hans egen far. 
Efterfølgende samtale med Jakob Høyer, kommunikationschef, DBU, og Christoffer Emil Bruun, Politiken. Filmen vises i samarbejde med DOXBIO. 


17:30 | "Dem vi var". Instruktør: Sine Skibsholt. 

Filmen følger en ung familie med to børn i det skæbnesvangre første år, efter at manden har fået en blodprop. Et portræt af kærligheden, når katastrofen indtræffer. 
Efterfølgende Q&A med Mette-Line Boserup, filmens hovedperson, og Helle Faber, producer. Ordstyrer: Helle Hansen, DFI. 


20:00 | "Den danske pige". Instruktør: Tom Hooper. 

Engelsk film med Eddie Redmayne i rollen som danske Lili Elbe, der i 1931 var den første transkønnede i verden, som ved kirurgiske indgreb fik foretaget et kønsskifte.
CPH FILM FUND præsenterer filmen. Introduktion af Carl Christian Ebbesen, Københavns Kulturborgmester, og Anja Hartung Sfyrla, branding chef, Visit Denmark. 


Fredag den 17. juni

11:30 | "Naturens uorden". Instruktør: Christian Sønderby Jepsen. 

I en moderne verden med et snævert normalitetsbegreb, hvor det uønskede og uperfekte ofte fravælges, forsøger journalist og spastiker Jacob Nossell at forstå og forlige sig med sin skæbne.
Efterfølgende samtale med Jacob Nossell, filmens hovedperson, Lillian Bondo, Det Etiske Råd m.fl. Ordstyrer: Poul Aarøe Pedersen, Politiken.


14:30 | "Børnesoldatens nye job". Instruktør: Mads Ellesøe. 

Kommercialisering af krige har forskudt rekruttering af arbejdskraft til der, hvor den er billigst, dvs. til underbetalte børnesoldater fra den tredje verden.
Efterfølgende debat med Holger K. Nielsen, MF, SF, Mads Silberg, kaptajn i Flyvevåbnet. Ordstyrer: Amalie Kestler, Politiken. 


16:30 | "Ejersbo". Instruktør: Christian Holten Bonke. 

I filmen trodser nu afdøde forfatter Jakob Ejersbos to venner deres trang til smøger og en hel del fornuft, for at opfylde forfatterens sidste ønske om at få sin aske spredt over Kilimanjaro.
Med introduktion af Johannes Riis, direktør, Gyldendal. 


19:00 | "Krigen". Instruktør: Tobias Lindholm. 

Det Oscarnominerede drama handler om soldaten Claus, kompagnichef og udstationeret i Helmand-provinsen i Afghanistan. På en rutinemission bliver Claus og hans mænd fanget i en farlig situation, og han tvinges til at træffe en fatal beslutning.

 


Lørdag den 18. juni 

11:30 | "Songs From the Soil". Instruktør: Phie Ambo. 

Et billeddigt om naturen og vores ressourcer med vokal af Theater of Voices.
Efterfølgende samtale med Phie Ambo og Niko Grünfeld, politiker og medstifter af Alternativet. 


13:30 | "Facebookistan". Instruktør: Jakob Gottschau. 

1,4 milliarder mennesker bruger Facebook, deler frivilligt private informationer og tillader, at Facebook tjener penge på dem. Men hvad ved vi om den tillukkede virksomhed?
Efterfølgende debat med Pernille Tranberg, rådgiver i dataetik, og Anders Vistisen, MEP, DF, og Stine Liv Johansen, Medierådet for Børn og Unge. Ordstyrer: Marcus Rubin, Politiken. 


15:30 | "BUGS". Instruktør: Andreas Johnsen. 

Et hold kokke og researchere fra Nordic Food Lab rejser verden rundt for at lære af de to milliarder mennesker, der spiser insekter. Rejsen fører til mange store spørgsmål om vores fødevaresystem og bæredygtighed.
Efterfølgende debat med lektor Mickey Gjerris, Det Etiske Råd, Synnøve Kjærland, projektchef hos Concito m.fl. Ordstyrer: Marcus Rubin, Politiken.