Kommende danske spillefilmpremierer

PREMIERE. I de kommende måneder er der rig mulighed for at gå i biografen og finde en dansk film for enhver smag. Sensommeren og efterårets premierefilm byder på komedier, børnefilm, dramaer og en enkelt gyser.

Allerede den 6. august er der biografpremiere på Natasha Arthys komedie "Comeback". Sidst i måneden følger Kasper Barfoeds drama "Sommeren '92" om Danmarks EM-sejr i fodbold i 1992. Tobias Lindholms "Krigen", der netop er blevet inviteret til filmfestivalen i Venedig, og "Klovn Forever" har begge premiere i september. Til oktober kan man tage børnene med ind og se "Far til fires vilde ferie", og der bliver mulighed for at gyse med i "Sorgenfri." 

6. august: Comeback

Komikeren Thomas Vang har smadret sin karriere og vil gøre alt for at komme tilbage på toppen. Om han så må nøjes med at varme op for vennen, den succesfulde Mads Andersen, skal al energi sættes ind på at få karrieren på ret køl igen. Men da hans rapkæftede teenagedatter Frederikke pludselig dukker op af glemslen, bliver der vendt op og ned på hans liv. Hun gør alt, hvad hun kan for at sabotere hans drømme, og inden Thomas helt forstår, hvad der har ramt ham, styrer han direkte mod den sikre afgrund. Kun Frederikke kan redde ham – men er det overhovedet umagen værd for hende? Én ting er helt sikkert, det bliver ikke det comeback, han havde ønsket sig.

"Comeback" er instrueret af Natasha Arthy efter manuskript af instruktøren selv i samarbejde med Hallgrimur Helgason og Jacob Tingleff. På rollelisten er blandt andre Anders W. Berthelsen og Sarah-Sofie Boussnina. Filmen er produceret af Morten Kaufmann for Toolbox Films med støtte fra Det Danske Filminstitut.

27. august: Sommeren '92

Landstræner Richard Møller Nielsen kæmper en ulige kamp med et splittet hold, der nægter at spille efter hans taktik. Ingen forstår, hvad han vil, hverken spillerne eller pressen. Kun hans kone Jonna forstår ham. Han er Danmarks mest udskældte mand, og det ser sort ud. Men i sommeren '92 får Richard en uventet chance, og pludselig er holdet på vej til EM i Sverige. Med i bagagen følger de interne konflikter, uenighederne og de personlige udfordringer, men Richard er overbevist om, at de sammen kan gøre det umulige. En film om en mand, der imod alle odds samler et hold og en nation.

"Sommeren '92" er instrueret af Kasper Barfoed, som har skrevet filmens manuskript i samarbejde med Anders Frithiof August. De medvirkende er blandt andet Ulrich Thomsen, Allan Hyde, Mikkel Boe Følsgaard og Cyron Melville. Filmen er produceret af Nina Bisgaard, Meta Louise Foldager og Kris Thykier for PeaPia og Meta Film med støtte fra Det Danske Filminstitu.

10. september: Krigen

Kompagnichef Claus Michael Pedersen er udstationeret i Afghanistan, mens hans kone hjemme i Danmark forsøger at holde sammen på hverdagen med en mand i krig og tre børn, der savner deres far. Under en rutinemission fanges soldaterne i en voldsom ildkamp med Taleban, og for at redde mændene i sit kompagni træffer Claus et valg, som får fatale konsekvenser – også på hjemmefronten.

Pilou Asbæk spiller rollen som Claus Michael Pedersen, og Tuva Novotny er hans hustru. Andre skuespillere på holdet er Søren Malling, Charlotte Munck, Dar Salim og Dulfi Al-Jabouri. Tobias Lindholm har selv skrevet manuskript, og René Ezra og Tomas Radoor har produceret for Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut og DR TV. 

"Krigen" er udtaget til konkurrence-progremmet Orrizonti ved filmfestivalen i Venedig.

24. september: Klovn Forever

Efterfølgeren til "Klovn: The Movie" bringer Casper Christensen og Frank Hvam på nye eventyr. Denne gang går turen hele vejen til USA og Los Angeles, hvor Casper har slået sig ned.

Mikkel Nørgaard har igen instrueret. Casper Christensen og Frank Hvam har skrevet manuskript og står selvfølgelig på rollelisten. Filmen er produceret af Jesper Zartov for Nutmeg Movies med støtte fra Det Danske Filminstitut.

1. oktober: Far til fires vilde ferie

Familiens længe ventede ferie ved Vadehavet bliver truet af, at Far bliver mistænkt for at være indbrudstyv. Familien gør alt for at bevise hans uskyld - men Fars uheldige handlinger får ham til at se mere og mere mistænkelig ud i de lokales øjne. Til sidst må Lille Per selv gøre noget ulovligt for at finde de rigtige tyve. Men det er ved at gå galt og pludselig er hele øen overbevist om, at Far er skyldig og at familien skal væk fra øen. I sidste øjeblik finder Lille Per det afgørende spor i jagten på de rigtige tyve, men selv dér lykkes det ikke. Så hele familien må gå sammen i en vild plan for at sikre, at tyvene ikke slipper væk fra øen.

Giacomo Campeotto har instrueret "Far til fires vilde ferie" med manuskript af Jens Korse. De medvirkende er blandt andre Søs Egelind, Kurt Ravn, Martin Brygmann og Sigurd Philip Dalgas som Lille Per. Filmen er produceret af Henrik Møller-Sørensen og Marcella L. Dichmann for ASA Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

29. oktober: Sorgenfri

Vi følger en familie på fire i den idylliske forstad Sorgenfri. Familiens liv tager en drastisk ændring, da en mystisk virus bryder ud i byen. Pludselig handler det om rå overlevelse, og spørgsmålet er om familiens sammenhold er stærkt nok til at klare sig igennem krisen.

"Sorgenfri" er skrevet og instrueret af Bo Mikkelsen og produceret af Sara Namer for Meta Film med støtte fra Det Danske Filminstitut. De medvirkende er blandt andre Mille Dinesen og Troels Lyby.

sorgenfri
"Sorgenfri" Foto: Christian Geisnæs