Aktuelle kort- og dokumentarfilm

Kim Kanonarm og rejsen mod verdensrekorden / DRTV OG TV2 PLAY 31. OKTOBER / DR2 14. DECEMBER

Kim Kanonarm og rejsen mod verdensrekorden er en film om venskab og arkadespil som man bliver glad i låget og varm om hjertet af. Kim Kanonarm forsøger med hjælp fra sine venner fra Bip Bip Bar som den første i verden at spille 100 timer i træk på en arkademaskine fra start-firserne. Med en finurlighed som i The Big Lebowski og en arena som i The King of Kong er Kim Kanonarm og rejsen mod verdensrekorden en opfindsom, tankevækkende og underholdende film der, med sin samling af helt-modige outsidere, drømme om legendariske verdensrekorder, fiffige frisurer og brillante spillere, hylder fællesskabet og at gå efter det sublime.

Instruktør Mads Hedegaard Producer Katrine A. Sahlstrøm

CHRISTIAN PÅ EFTERSKOLE / DR ULTRA / 15.11.

Christian var 14 år, da han ret udramatisk fortalte familie og klassekammerater, at han er homoseksuel. Nu er han 16 år og skal starte på efterskole – og sige farvel til det gamle og trygge liv, hvor alle kender ham. Christian har altid haft flest pigevenner og aldrig været rigtig forelsket, så tænk hvis han kunne opleve at få en kæreste på efterskolen. Christian er meget nervøs, da han starter - ikke mindst for at skulle bo på værelse med to drenge. Vil han passe ind? Men på efterskolen er der plads til alle, og Christian oplever at fællesskabet blandt både drenge og piger giver ham mod til at være netop den, han er. 

Instruktør Ulla Søe  Producer Mette Mailand

 

Denne side indeholder en premierekalender med aktuelle danske kort- og dokumentarfilm, der har dansk premiere på enten en festival, i biografen eller på tv i den kommende tid.

Alle filmene på listen har modtaget produktions-, koproduktions- og/eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Premierelisten er vejledende og baseret på informationer, der tilgår Filminstituttet. Vi anbefaler, at man søger oplysningerne bekræftet hos filmens producent, distributør eller tv-station.

Opdateret  16.11. 2021

Kontakt

Louise Haugstrup Jensen 
Lanceringskonsulent
Tlf. +45 5125 5137 
louisehj@dfi.dk