Aktuelle kort- og dokumentarfilm

The Lost Leonardo / 27. januar 2022 / Biograf

Dette er historien bag Salvator Mundi - verdens hidtil dyreste maleri solgt til 450 million dollars. Maleriet bliver købt for 1.175 dollars på et lille auktionshus i New Orleans, hvorefter køberne opdager smukt udførte penselstrøg under det tykke lag maling fra en amatøragtig restaurering. Fra det øjeblik bliver Salvator Mundis skæbne bestemt af en umættelig søgen på berømmelse, penge og magt. Samtidig med at prisen på maleriet stiger eksponentielt, bliver spørgsmålene om billedets autencitet kun mere presserende: Er billedet virkelig malet af Leonardo da Vinci? Maleriets rejse rundt i verden optrævler gradvist skjulte agendaer blandt verdens rigeste mennesker og hos verdens mest magtfulde kunstinstitutioner. Denne rejse kæder filmen sammen og afslører, hvordan menneskers interesserer i Salvator Mundi er styret af magt, penge og berømmelse i en grad, så den faktiske sandhed bliver sekundær.

Instruktør Andreas Kofoed Producer Andreas Salsgaard og Christoph Jörg

 

Denne side indeholder en premierekalender med aktuelle danske kort- og dokumentarfilm, der har dansk premiere på enten en festival, i biografen eller på tv i den kommende tid.

Alle filmene på listen har modtaget produktions-, koproduktions- og/eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Premierelisten er vejledende og baseret på informationer, der tilgår Filminstituttet. Vi anbefaler, at man søger oplysningerne bekræftet hos filmens producent, distributør eller tv-station.

Opdateret  5.1.2022

Kontakt

Louise Haugstrup Jensen 
Lanceringskonsulent
Tlf. +45 5125 5137 
louisehj@dfi.dk