Aktuelle kort- og dokumentarfilm

FARVEL FOREVER / 6. MAJ / DR TV

Instruktør  Andreas Høgenni  Producer Rikke Tambo Andersen, Asbjørn Høgstad Kelstrup 

EKKO AF KÆRLIGHED / 9. MAJ / DR2

Hver gang 86-årige René køber blomster, tænker han på, hvilken farve blomster hans hustru ville have valgt, hvis hun stadig var i live. Ligesom de andre personer i 'Ekko af Kærlighed' har han tilbragt mere tid sammen med sin partner end på egne ben. Igennem ærlige og intime samtaler med en gruppe danske mænd og kvinder alle over 80 år, bliver vi klogere på hjertesorgen over tabet af deres livsledsager, og hvordan livet kan gå videre. Hver af deres stemmer smelter sammen til et fælles kor akkompagneret med drømmende, abstrakte billeder og musik som kunstneriske fortolkninger af deres indre liv og minder. Tilsammen tilbyder de forskellige perspektiver på kærlighed, livet, ensomheden og døden som et unikt vidnesbyrd fra en ældre generation. Et sanseligt, livsbekræftende portræt af en generation, som langsomt siger farvel.

Instruktør Zara Zerny  Producer Maria Møller Kjeldgaard

 

 

 

 

Denne side indeholder en premierekalender med aktuelle danske kort- og dokumentarfilm, der har dansk premiere på enten en festival, i biografen eller på tv i den kommende tid.

Alle filmene på listen har modtaget produktions-, koproduktions- og/eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Premierelisten er vejledende og baseret på informationer, der tilgår Filminstituttet. Vi anbefaler, at man søger oplysningerne bekræftet hos filmens producent, distributør eller tv-station.

Opdateret 02-05-2024

Kontakt

Louise Haugstrup Jensen 
Lanceringskonsulent
Tlf. +45 5125 5137 
louisehj@dfi.dk